
Najlepszy kurczak na świecie Produkty: 4 piersi kurczaka
bez kości i skóry 1/2 szklanki musztardy Dijon 1/4 szklanki syropu klonowego 1 łyżka czerwonego octu winnego sól i pieprz rozmaryn Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C W małej misce wymieszać musztardę, syrop, i ocet. Umieść piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Wlać mieszaninę musztardy na kurczaka. Upewnij się, że każda z piersi jest wysmarowana Piec przez około 30-40 minut. Doprawić posiekanym rozmarynem.
Użytkownicy także przypinają:
sylwkaxxxx
Robiłam ale zamiast syropu klonowego dałam miód. I cóż, nie wyszło takie jak na zdjęciu. Wyszedł bardzo rzadki "sos". Myślę, że jakbym dała gęściejszy miód to prędzej by coś z tego było. Smakowo... nie powala, ale jak ktoś lubi musztardę to może być.
MaJe_CzKa222
skierka , ale co za nad to ?
skierka
słodkie
skierka
Maje a czy te piersi nie beda za nad to ?
kaarolka16
extra
MaJe_CzKa222
andzia98763 , śmiało można zamienić syrop klonowy na miód .Sama też tak zrobilam .Pozdrawiam
andzia98763
Czy można syrop klonowy zastąpić miodem?
MaJe_CzKa222
laleczka88, ja dziś robiłam na obiad i muszę powiedzieć , że jest smaczny.
laleczka88
Ktoś próbował?