Kondrat Wallenrod - bohater czy zdrajca?


Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Plastry schabu zapiekane z ...
Kinder Bueno bez pieczenia
Zupa kurkowa, przepis po kl...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
Tort Ferrero Rocher w wersj...
dlaczego kurak odgrzany w m...
Szakszuka - jajka w pomidor...
Filety z kurczaka w sosie m...
kurczak-w-sosie-smietanowo-...
SKŁADNIKI (12 placuszków): ...
Meksykańskie tortille na ob...
Dietetyczne, zdrowe śniadan...
Sałatka z makaronem ryżowym
Chlebek pita – przepis krok...
Racuszki budyniowe
Kremowa zupa pomidorowa z m...
potrawka z kurczaka
yes
Rolada żyrafa banan w czeko...
EKSPRESOWY SOS PIECZARKOWY
NAJLEPSZE CIASTO KAWOWE! &l...
chicken parmesan baked ziti
...
present pod choinkę - worek...
Składniki na około 55 piern...
Najłatwiejsze pierniczki-pr...
zolkoska

zolkoska od rena242

Dodane 17.10 o 8:11
Obserwuj
Najprostsze i najlepsze ciasto bez pieczenia! To jest TO!!!! Najprostsze i najlepsze ciasto bez pieczenia! Potrzebne będą: – puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej (600g), – 6 – 7 herbatników, – 3 szklanki mleka, – 3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią, – 125 g masła, – 4 łyżki mąki pszennej, – 5 łyżek mąki ziemniaczanej, – 4 jajka, – 600 ml śmietany kremówki 36%, – łyżka cukru pudru, – 100 g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Formę do pieczenia o wymiarach 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy jedną warstwę herbatników. Jeśli używamy mleka skondensowanego, należy je razem z puszką gotować w garnku z wodą, na małym ogniu, przez 3 godziny (puszka musi być całkowicie zakryta przez wodę). Gotową masę krówkową wystarczy podgrzać puszkę w gotującej się wodzie, do uzyskania płynnej konsystencji. Masę wykładamy na herbatniki, tak, aby wszystkie równo przykryć i układamy drugą warstwę herbatników. Robimy budyń: Gotujemy 2 szklanki mleka z cukrem i masłem. Resztę mleka miksujemy z jajkami i mąką (pszenna + ziemniaczana) i wlewamy do gorącego mleka z masłem i cukrem. Całość gotujemy przez ok 2 minuty, energicznie mieszając, aby pozbyć się grudek. Po uzyskaniu budyniowej konsystencji, przelewamy (jeszcze gorące) na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy trzecią warstwą herbatników. W tym momencie owijamy całą formę folią spożywczą, schładzamy i wkładamy do lodówki co najmniej na całą noc. Herbatniki muszą być miękkie. Ciasto wyciągamy, odwijamy z folii. Ubijamy na sztywno śmietankę kremówkę, pod koniec dodajemy łyżkę cukru pudru. Przekładamy na ciasto, posypujemy startą czekoladą. Można od razu pokroić i podać

Najprostsze i najlepsze ciasto bez pieczenia!

To jest TO!!!! Najprostsze i najlepsze ciasto bez pieczenia! Potrzebne będą: – puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej (600g), – 6 – 7 herbatników, – 3 szklanki mleka, – 3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią, – 125 g masła, – 4 łyżki mąki pszennej, – 5 łyżek mąki ziemniaczanej, – 4 jajka, – 600 ml śmietany kremówki 36%, – łyżka cukru pudru, – 100 g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Formę do pieczenia o wymiarach 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy jedną warstwę herbatników. Jeśli używamy mleka skondensowanego, należy je razem z puszką gotować w garnku z wodą, na małym ogniu, przez 3 godziny (puszka musi być całkowicie zakryta przez wodę). Gotową masę krówkową wystarczy podgrzać puszkę w gotującej się wodzie, do uzyskania płynnej konsystencji. Masę wykładamy na herbatniki, tak, aby wszystkie równo przykryć i układamy drugą warstwę herbatników. Robimy budyń: Gotujemy 2 szklanki mleka z cukrem i masłem. Resztę mleka miksujemy z jajkami i mąką (pszenna + ziemniaczana) i wlewamy do gorącego mleka z masłem i cukrem. Całość gotujemy przez ok 2 minuty, energicznie mieszając, aby pozbyć się grudek. Po uzyskaniu budyniowej konsystencji, przelewamy (jeszcze gorące) na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy trzecią warstwą herbatników. W tym momencie owijamy całą formę folią spożywczą, schładzamy i wkładamy do lodówki co najmniej na całą noc. Herbatniki muszą być miękkie. Ciasto wyciągamy, odwijamy z folii. Ubijamy na sztywno śmietankę kremówkę, pod koniec dodajemy łyżkę cukru pudru. Przekładamy na ciasto, posypujemy startą czekoladą. Można od razu pokroić i podać

Zgłoś naruszenie

fishka93

wygląda jak milion kalorii;)

1  |  19.10 o 17:25  

Myszka7277

mmm, wygląda pysznie. :)

1  |  18.10 o 14:58  

Agnes_x

Krówka ! :) Mam trochę inny przepis na nią :P Pyszne ciacho :)

1  |  14.10 o 13:47   Pokaż odpowiedzi

konto-usunięte

Moja kochana mama nazywa to krówka ;)

1  |  10.10 o 16:22   Pokaż odpowiedzi

mona_moni

znam to ciasto od dawna pod nazwą 3 bit chociaż nie mam pojęcia dlaczego akurat taka nazwa :D

1  |  3.10 o 15:00   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: