Najprostszy możliwy przepis a takie lubię najbardziej !
Do migdałów chyba nie muszę nikogo przekonywać, zwlaszacza iż w odpowiedniej ilosci sa sprzymierzeńcem w utracie wagi !
A masło migdałowe... Ach, sami spróbujcie !
250 g migdałów (mogą być obrane ze skórki lub ze skórką)
dobry malakser ze stalowym ostrzem (ostrze można schłodzić w zamrażalniku)
miksujemy migdały kilkanaście minut ( czas zależy od malaksera) zgarniając je ze ścianek. Co kilka minut należy robić przerwy w miksowaniu, żeby nie pozwolić malakserowi (ani migdałom) zanadto się nagrzać.
Do pasty mozemy dodać ofrobinę oleju lnianego lub tez szczyptę gałki muszkatalowej czy tez odrobinę miodu.
Polecam na kanapki , pysznie smakuje z jabłkiem.
[email protected]
Użytkownicy także przypinają: