Więcej zszywek z tablicy

Obiadek

PYSZNA ZUPA BROKUŁOWA! :)
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
Kotlety schabowe w cieście ...
Soczysta grillowana pierś z...
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
Racuszki budyniowe
Quesadilla z kurczakiem, se...
Zapiekanka z tortellini!
Pełnoziarniste pierogi ze s...
Bananowe racuchy na maślanc...
PIKANTNY SOS BOLOGNESE
Rigatoni z pomidorkami kokt...
Arancini ze szpinakiem i su...
Ekspresowy kurczak po sycyl...
Warzywne placuszki
Dziś pro...
leniwe
Zupa-Krem z Cukinii
Placki z cukinii
Naleśniki z farszem z kurcz...
Kotlety z jajek

SKŁADNIKI:...
Farszynki kapitańskie. Ziem...
Placki ziemniaczane nadziew...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
Delikatne curry z klopsikami
Ziemniaczane kotlety z piec...
Zapiekanka z kurczakiem, wa...
roxy15

roxy15 od KaeNowa

Dodane 29.03 o 22:33
Obserwuj
Naleśniki z farszem z kurczaka :)

składniki:
200 g gotowanego mięsa kurzego 
200g cebuli pokrojonej w kostkę
200 g pomidorów pokrojonych w kostkę
pieprz
sól
oregano
natka pietruszki
łyżeczka papryki w płatkach
250 g szpinaku
4 ząbki czosnku
+
100 g fety
starty cheddar (opcjonalnie)
6 naleśników - np z tego przepisu


przygotowanie
na dużej patelni rozgrzać oliwę dodać cebulę, smażyć na małym ogniu aż się zeszkli. dodać pokrojone drobno mięso kurze i przyprawy, przesmażać przez parę minut mieszając (5-7min ) a następnie dodać pomidory i smażyć  na małym ogniu aż pomidory zmiękną.
W międzyczasie opłukać  szpinak, uciąć ogonki, wrzucić na patelnię z oliwą i podgrzewać , mieszając,  aż szpinak puści wodę i zwiędnie. dodać pokrojony w plasterki czosnek, sól i pieprz i jeszcze chwile smażyć. Przełożyć na sito aby pozbyć się nadmiaru płynu.Na każdy naleśnik nałożyć warstwę szpinaku, posypać pokruszoną fetą , farsz mięsny, posypać cheddarem, zawinąć. Robiłam "kopertkę " wygodną do smażenia . Przed podaniem naleśniki przysmażyć z obu stron na oliwie z masłem. Smacznego!

Naleśniki z farszem z kurczaka :)


składniki:
200 g gotowanego mięsa kurzego
200g cebuli pokrojonej w kostkę
200 g pomidorów pokrojonych w kostkę
pieprz
sól
oregano
natka pietruszki
łyżeczka papryki w płatkach
250 g szpinaku
4 ząbki czosnku
+
100 g fety
starty cheddar (opcjonalnie)
6 naleśników - np z tego przepisu


przygotowanie
na dużej patelni rozgrzać oliwę dodać cebulę, smażyć na małym ogniu aż się zeszkli. dodać pokrojone drobno mięso kurze i przyprawy, przesmażać przez parę minut mieszając (5-7min ) a następnie dodać pomidory i smażyć na małym ogniu aż pomidory zmiękną.
W międzyczasie opłukać szpinak, uciąć ogonki, wrzucić na patelnię z oliwą i podgrzewać , mieszając, aż szpinak puści wodę i zwiędnie. dodać pokrojony w plasterki czosnek, sól i pieprz i jeszcze chwile smażyć. Przełożyć na sito aby pozbyć się nadmiaru płynu.Na każdy naleśnik nałożyć warstwę szpinaku, posypać pokruszoną fetą , farsz mięsny, posypać cheddarem, zawinąć. Robiłam "kopertkę " wygodną do smażenia . Przed podaniem naleśniki przysmażyć z obu stron na oliwie z masłem. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

alicja_alex

robię podobne tylko mięsko miele;) pycha!

19.03 o 20:53       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY