Więcej zszywek z tablicy

Obiadek

PYSZNA ZUPA BROKUŁOWA! :)
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
Kotlety schabowe w cieście ...
Soczysta grillowana pierś z...
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
Racuszki budyniowe
Quesadilla z kurczakiem, se...
Zapiekanka z tortellini!
Pełnoziarniste pierogi ze s...
Bananowe racuchy na maślanc...
PIKANTNY SOS BOLOGNESE
Rigatoni z pomidorkami kokt...
Arancini ze szpinakiem i su...
Ekspresowy kurczak po sycyl...
Warzywne placuszki
Dziś pro...
leniwe
Zupa-Krem z Cukinii
Placki z cukinii
Naleśniki z farszem z kurcz...
Kotlety z jajek

SKŁADNIKI:...
Farszynki kapitańskie. Ziem...
Placki ziemniaczane nadziew...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
Delikatne curry z klopsikami
Ziemniaczane kotlety z piec...
Zapiekanka z kurczakiem, wa...

Więcej zszywek ze źródła

ilovebake.pl

BABKA PIASKOWA BEZ MIKSERA CIASTO KAWOWY PUSZEK

SKŁAD... Babka śmietankowa z kawałka... Sernik z jabłkami bez piecz... Babka górnika Ciasto chałwowe z bezą Ciasto bananowe z orzechami Ciasto marchewkowe z wiśnia... Babka Inka
roxy15

roxy15 od dirgela

Dodane 6.03 o 1:07 z

ilovebake.pl

Obserwuj

NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSYPCE CUKROWEJ Z CYNAMONEM


SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE:
1 szklanka mąki tortowej
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody (może być gazowana)
1 łyżka masła, roztopionego
szczypta soli

SKŁADNIKI NA NADZIENIE JABŁKOWE:

4 jabłka, najlepiej lekko kwaśne
1/2 szklanki wody
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka cynamonu, płaska
2 łyżki soku z cytryny
szczypta soli

SKŁADNIKI NA POSYPKĘ CUKROWĄ:
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cynamonu

DODATKOWO:
olej do smażenia

CIASTO: Mąkę przesiewamy przez sitko, aby nie było grudek. Dodajemy jajka, mleko, wodę, roztopione masło oraz sól. Dokładnie mieszamy trzepaczką lub mikserem. Bierzemy chochlę i zatapiamy w cieście. Jeśli ciasto równomiernie spływa po łyżce jest idealne i możesz zacząć smażyć naleśniki. Do smażenia używaj płatka kosmetycznego zatopionego w oleju i przecieraj nim patelnię przed wylaniem ciasta na patelnię. Smaż kilka minut z każdej strony na lekko brązowy kolor.

NADZIENIE: Jabłka obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Przekładamy do rondelka o grubym dnie i skrapiamy sokiem z cytryny. Mąkę łączymy z wodą i wlewamy do jabłek. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon oraz sól. Gotujemy przez ok. 3 min, aż masa zacznie być gęsta. Zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy jeszcze przez 5 min. Cały czas mieszamy, aby nadzienie się nie przypaliło. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia. Cukier łączymy z cynamonem i odstawiamy. Bierzemy jeden naleśnik na środku nakładamy nadzienie (ok.1-2 łyżki), zwijamy. Dokładnie postępujemy z kolejnymi naleśnikami, aż do wyczerpania składników. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po wyjęciu od razu obtaczamy w posypce i odkładamy na talerz. Podajemy zawsze na gorąco.

Zgłoś naruszenie

Avie151

Robiłam je właśnie i są pyszne, ale trochę za słodkie :D Bomba kaloryczna normalnie, ale warto <3

23.10 o 15:56    | 

crazycerazy

robilam, pycha :):)

24.02 o 12:04    | 

fioletowyjez

też je robiłam i są przepyszne :D

19.02 o 18:58       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY