Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

...
Nutella cupcakes Rolls
ROGALIKI DROŻDŻOWE NA JOGUR...
PĄCZKI PIECZONE W PIEKARNIK...
Pomarańczowe muffiny śniada...
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
PLACUSZKI JOGURTOWE Z JAGOD...
ODWRÓCONE CIASTO Z TRUSKAWK...
Szarlotka z połówkami jabłe...
Grzechem podstawowym jest s...
RACUCHY Z JABŁKAMI I BANANA...
Ciasteczka serowe z jabłkie...
Proziaki - czyli bułeczki z...
Racuszki budyniowe z banana...
zdrowa przekąska
Składniki: 500 g piersi z k...
Do zrobienia tych lodów wys...
3 Wody przyśpieszające META...
Detoks ten zaleca się osobo...
Soczki, sokunie na wszystko :)
gdzie przechowywać
Proziaki czyli bułeczki pie...
PROZIAKI Składniki: 50 dag ...
Sernik czekoladowo-jagodowy...
Banana "ice-cream"...
Karmel w mniej niż 10 minut...

Więcej zszywek ze źródła

ilovebake.pl

Stefanka bez pieczenia Ciasto biały lion Ciasto czekoladowy Kubuś Ciasto snikers TORT CZEKOLADOWY Z MUSEM CZ... Ciasto euforia STEFANKA NA HERBATNIKACH

S... Piernik z kremem orzechowym... STEFANKA NA HERBATNIKACH
qki27

qki27 od dirgela

Dodane 1.08 o 23:48 z

ilovebake.pl

Obserwuj

NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSYPCE CUKROWEJ Z CYNAMONEM


SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE:
1 szklanka mąki tortowej
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody (może być gazowana)
1 łyżka masła, roztopionego
szczypta soli

SKŁADNIKI NA NADZIENIE JABŁKOWE:

4 jabłka, najlepiej lekko kwaśne
1/2 szklanki wody
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka cynamonu, płaska
2 łyżki soku z cytryny
szczypta soli

SKŁADNIKI NA POSYPKĘ CUKROWĄ:
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cynamonu

DODATKOWO:
olej do smażenia

CIASTO: Mąkę przesiewamy przez sitko, aby nie było grudek. Dodajemy jajka, mleko, wodę, roztopione masło oraz sól. Dokładnie mieszamy trzepaczką lub mikserem. Bierzemy chochlę i zatapiamy w cieście. Jeśli ciasto równomiernie spływa po łyżce jest idealne i możesz zacząć smażyć naleśniki. Do smażenia używaj płatka kosmetycznego zatopionego w oleju i przecieraj nim patelnię przed wylaniem ciasta na patelnię. Smaż kilka minut z każdej strony na lekko brązowy kolor.

NADZIENIE: Jabłka obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Przekładamy do rondelka o grubym dnie i skrapiamy sokiem z cytryny. Mąkę łączymy z wodą i wlewamy do jabłek. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon oraz sól. Gotujemy przez ok. 3 min, aż masa zacznie być gęsta. Zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy jeszcze przez 5 min. Cały czas mieszamy, aby nadzienie się nie przypaliło. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia. Cukier łączymy z cynamonem i odstawiamy. Bierzemy jeden naleśnik na środku nakładamy nadzienie (ok.1-2 łyżki), zwijamy. Dokładnie postępujemy z kolejnymi naleśnikami, aż do wyczerpania składników. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po wyjęciu od razu obtaczamy w posypce i odkładamy na talerz. Podajemy zawsze na gorąco.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły przepisy Kuchnia jedzonka +157 innych
Zgłoś naruszenie

Avie151

Robiłam je właśnie i są pyszne, ale trochę za słodkie :D Bomba kaloryczna normalnie, ale warto <3

 |  23.10 o 15:56  

crazycerazy

robilam, pycha :):)

 |  24.02 o 12:04  

fioletowyjez

też je robiłam i są przepyszne :D

 |  19.02 o 18:58  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: