Więcej zszywek z tablicy

PRZEPISY

Ciasteczka z niespodzianką,...
Grzanki czosnkowe, polecam ...
Bułeczki z czosnkiem
Składn...
Domowa pizza Capriciosa
Przepis na 20 sztuk:
1 łyżk...
Parówki w francuskim wydani...
domowe delicje
...
Składniki:
- 400 g miękkieg...
SKŁADNIKI:

Masa mleczna:

...
MROZONY SERNIK Z NUTELLA

S...
Aż ślinka leci
Ciasteczka! Genialnie prost...
.........
1208
Przepis na pyszne, domowe n...
Kurczak jak z KFC

Składnik...
NANAIMO 
Składniki na spód:...
Zaczyn

15 g świeżych drożd...
są super!
pijane misie
galaretki
mniam!
calypso

calypso od Blueberry10

Dodane 1.02 o 22:59
Obserwuj
NANAIMO 
Składniki na spód:
½ szklanki masła
⅓ szklanki cukru
1 jajko
3 łyżki kakao
1¾ szklanki dowolnych ciastek
1 szklanka wiórków kokosowych
½ szklanki płatków migdałów (niekoniecznie)
Składniki na krem:
⅓ szklanki masła
2 łyżki proszku budyniowego
¼ szklanki śmietanki 30% lub 36%
2 szklanki cukru pudru (ja dałam 1 i i tak krem był słodki)
Przygotowanie spodu:
1. Przygotuj foremkę 20 x 20 cm wykładając ją folią aluminiową.
2. Masło roztop na średnim ogniu. Dodaj brązowy cukier, kakao i wszystkie składniki dobrze połącz. Zdejmij z ognia i lekko przestudź.
3. Do masy dodaj rozbełtane wcześniej jajko* i dokładnie wymieszaj ok 2 min. (Masa nieco zgęstnieje)
4. Dodaj zmiksowane na bardzo drobno krakersy, kokosowe wiórki i migdały. Wszystko wymieszaj i wyłóż masą przygotowaną formę. Wstaw do lodówki na 30 min.
Przygotowanie kremu: 1. Miękkie masło ucierać z proszkiem budyniowym i śmietanką aż powstanie gładka, puszysta, prawie że biała masa.
2. Dodać cukier i ucierać za pomocą miksera jeszcze ok 5 min.
3. Krem wyłożyć na schłodzony spód. Wstaw do lodówki na kolejne 30 min

NANAIMO

Składniki na spód:
½ szklanki masła
⅓ szklanki cukru
1 jajko
3 łyżki kakao
1¾ szklanki dowolnych ciastek
1 szklanka wiórków kokosowych
½ szklanki płatków migdałów (niekoniecznie)
Składniki na krem:
⅓ szklanki masła
2 łyżki proszku budyniowego
¼ szklanki śmietanki 30% lub 36%
2 szklanki cukru pudru (ja dałam 1 i i tak krem był słodki)
Przygotowanie spodu:
1. Przygotuj foremkę 20 x 20 cm wykładając ją folią aluminiową.
2. Masło roztop na średnim ogniu. Dodaj brązowy cukier, kakao i wszystkie składniki dobrze połącz. Zdejmij z ognia i lekko przestudź.
3. Do masy dodaj rozbełtane wcześniej jajko* i dokładnie wymieszaj ok 2 min. (Masa nieco zgęstnieje)
4. Dodaj zmiksowane na bardzo drobno krakersy, kokosowe wiórki i migdały. Wszystko wymieszaj i wyłóż masą przygotowaną formę. Wstaw do lodówki na 30 min.
Przygotowanie kremu: 1. Miękkie masło ucierać z proszkiem budyniowym i śmietanką aż powstanie gładka, puszysta, prawie że biała masa.
2. Dodać cukier i ucierać za pomocą miksera jeszcze ok 5 min.
3. Krem wyłożyć na schłodzony spód. Wstaw do lodówki na kolejne 30 min

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

darka2b

w końcu się zabrałam w sobie i zrobiłam :) bardzo dobre, ale następnym razem wprowadze swoje modyfikacje. jeśli wyjdzie, podam swoją wersję ;)

15.08 o 21:26       | 

itan

surowe jajko? no chyba nie....

7.06 o 10:25       | 

kasiek20002

Opis przygotowania Przygotować dolną warstwę: masło stopić w rondlu. Dodać do tego kakao, wsypać cukier, wiórki kokosowe, mielone migdały i dokładnie wymieszać. Następnie jajka ubić mikserem i dodać do wymieszanych składników. Całość mieszać drewnianą łyżka na małym ogniu do czasu, aż składniki zgęstnieją. Wtedy ściągnąć z ognia i przełożyć do kwadratowej formy na ciasto. Przygotować środkową warstwę: masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysta masę. Dodać do niej ekstrakt waniliowy, krem w proszku, śmietanę kremówkę i całość dokładnie wymieszać. Następnie nałożyć łopatką na przygotowaną wcześniej dolną warstwę. Przygotować wierzchnią warstwę: czekoladę połamać na drobne kawałeczki i przełożyć do rondla. Dodać do tego masło i razem rozpuścić na małym ogniu na płynną masę. Rozpuszczona masę ściągnąć z ognia, lekko przestudzić, po czym polać całość. Wszystko wstawić do lodówki na 2 godziny.

30.05 o 17:10    | 

kasiek20002

Na dolna warstwę: 250 g krakersów razowych 5 łyżek kakao 2 jajka 2 łyżki cukru 1 szklanka wiórek kokosowych 0,5 szklanki mielonych migdałów 0,5 kostki masła Na środkowa warstwę: 2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki Bird's Custard Powder - gotowego kremu w proszku 2 łyżki śmietany kremówki 0,5 kostki masła Na wierzchnia warstwę : 250 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła

30.05 o 17:10    | 

kasiek20002

szukałam i znalazlam pełno przepisów tego ciasta które sie nazywa nanaimo bars: historia tego przepisu którą otrzymałam wraz z nim. Ciastka pochodzą z miasta „Ladysmith” w Brytyjskiej Columbii. Na południe od miasta Nanaimo w latach 50 tych gospodyni domowa, Pani Mabel Jenkins podała ten przepis do corocznego wydawnictwa Cowichan Women’sInstitute Cookbook”. Była to książka, która sprzedawano w tym rejonie na zbieranie funduszów dla miasta. Książka stała się popularna w wielu domach Brytyjskiej Columbii, i była sprzedawana w wielu kawiarniach na popularnej ulicy „Commercial Street” miasta Nanaimo. Turyści, szczególnie z Ameryki, którzy przypływali do Nanaimo w weekend na jachtach nazwali ten deser „Nanaimo Bars”. W tym okresie jeszcze, mieszkańcy miasta Nanaimo nazywali go „Mabel Bars”, po pani Mabeldo dzisiaj, deser nazywa się Nanaimo Bars i jest najpopularniejszym deserem w Kanadzie. a oto przepis jeden z wielu :

30.05 o 17:09    | 

AvaValk

Jestem ciekawa skąd masz ten niedokończony przepis i czy kiedykolwiek robiłaś to ciasto? Już sam spód budzi moje kontrowersje - rozbełtane jajko - i co ? Włożyć to do lodówki????? A proszek budyniowy???? Do mojego ciasta dodawałam mleko w proszku, ale proszek budyniowy jakoś mnie nie przekonuje. A polewa? Gdzie uciekła polewa?

10.03 o 15:53    | 

seathh

ej z jednej strony użytkownicy pokazują zdjęcia z pięknymi ciałami, sportem, namawiającymi do zmian. Z drugiej strony takie pyszności, tyle deserów :(

6.02 o 13:54   2  | 

DziywceSwarne

I jak ja mam się odchudzać, jak tu takie pyszności kuszą. Buuuuu

4.02 o 11:34   2  | 

anncyk2

A jak zrobiona jest polewa? ;)

3.02 o 16:37    | 

POMPI

Ciekawe.. zobaczymy co z tego wyjdzie :)

3.02 o 13:53    | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
milcia098
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY