Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Placek po węgiersku z gulas...
Zapiekanka makaronowa z kur...
Ferrero Rocher
Idealny podwieczorek. Racuc...
Placki ziemniaczane nadziew...
Zapiekane ziemniaki.
ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZA...
Pyszna meksykańska zupa ser...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
Arbuzowe różdżki
Roladki schabowe z szynką i...
Kruche ciasto z rabarbarem ...
Napoleonka na herbatnikach
...
CIASTO KINDER SCHOKO BONS (...
pizza domowej roboty. ideal...
Sernik bananowy na spodzie ...
Sernik Biały Rosjanin z mus...
Czekoladowy mus z Baileys

...
Piersi kurczaka w sosie jog...
Ciasto najprostsze pod słoń...
Delikatnie cytrynowa babka....
tosty francuskie na słono ,...
Najlepszy, sprawdzony przep...
Budyniowiec czyli najprosts...
Sernik z jogurtów greckich....
Mini quesadillas czyli tort...

Więcej zszywek ze źródła

kulinarneprzeboje.pl

Ciasto na pizze Malinowa chmurka – idealny ... Sałatka z brokułem i groszkiem śledzie w śmietanie i majon... Pani Walewska (Ciasto Pycho... Sałatka warstwowa z brokułe... Deser Malinowa chmurka ez p... Ogórki po królewsku Bigos cygański

Składniki n...
kaskis

kaskis

Dodane 6.06 o 20:12 z

kulinarneprzeboje.pl

Obserwuj

Napoleonka na herbatnikach

– to szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23,5cm x 23,5cm.

Składniki na krem:

1200ml mleka
200g masła
szczypta soli
1 szklanka cukru (ok. 220g)
1 opakowanie cukru wanilinowego
3 czubate łyżki mąki pszennej tortowej (ok. 90g)
3 budynie śmietankowe

Dodatkowo:

40 sztuk herbatników (140g = 2 opak. po 5 paczuszek Mini Betini)
cukier puder do oprószenia


Ok. 900ml mleka zagotować ze zwykłym cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku (300ml) wymieszać budynie i mąkę pszenną na jednolitą, gładka masę.
Gdy mleko zacznie się gotować wlać masę budyniową i dalej gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Gotować do czasu aż masa dość mocno zgęstnieje (jak za mało odparujemy budyń, to krem może wyjść zbyt rzadki). Po ugotowaniu zestawić garnek z palnika (ewentualnie wynieść go w chłodne miejsce), przykryć folią i pozostawić. Ostudzony budyń miksować przez kilka minut, by go nieco rozbić i by łatwiej łączył się potem z masłem.
Miękkie masło utrzeć na biały, puszysty krem i stopniowo dodawać po łyżce budyniu, cały czas miksując, do uzyskania gładkiego kremu.
Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Na dno poukładać jedną warstwę herbatników, a na nią wyłożyć masę budyniową, wyrównać i przykryć pozostałymi herbatnikami. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ciasta Pieczenie slodkosci ciasta +4 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

aisza721

Próbował ktoś? Zawsze robię z ciastem parzonym :)

 |  14.06 o 10:51  

wiolaaxx

muszę wypróbować ;)

 |  13.06 o 16:21  

misti102

dajcie żyć :P mam PMS, zamiast wyżywać się w realu, wolę wyżyć się na zszywce :D ale skład i tak jest straszny ^^

 |  1 13.06 o 15:44  

misti102

Boże słodki, skład tragiczny! mleko, cukier, biała mąka i budynie w proszku, cukier pseudowaniliowy... , pochylam się jedynie nad masłem, bo ktoś mógł wpisać tam margarynę i wtedy byłaby kulinarna bomba atomowa :D

 |  3 13.06 o 13:47  

olaf43

pysznie wyglada

 |  11.06 o 17:47  

Laurenty

zjadłabym...

 |  8.06 o 17:56  

konnica

oj musi być pycha .... mniam mniam

1  |  7.06 o 20:12  

ruda06

zjadlabym :)

 |  7.06 o 17:57  

nieznajoma5211

Polecam napoleonkę na krakersach solonych :) mniam ! <3

 |  7.06 o 14:51  

Love_in_books

o wiele lepsza na krakersach! polecam <3

 |  7.06 o 12:28  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: