
niebo na talerzu: Sałatka z brokułami i serem feta
Składniki: - dwa mniejsze lub jeden duży kwiatek brokuła - ok. 10-15 dag sera feta - mały, gęsty jogurt naturalny - łyżka majonezu - ząbek lub dwa czosnku - garść płatków migdałów - sól, pieprz Brokuły podziel na małe różyczki odcinając je od łodygi. Wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i blanszuj (b. krótko gotuj) ok. 2-3 minuty, w przypadku mrożonki - jeszcze krócej. Wyjmij z wody łyżką cedzakową i ułóż na talerzu do wystudzenia. Z jogurtu, majonezu, szczypty soli, pieprzu i zgniecionego ząbka czosnku wymieszaj sos. Migdały wrzuć na podgrzaną, teflonową patelnię i przytrzymaj na ogniu do lekkiego zezłocenia. Pokrusz fetę na brokuły, zalej wszystko sosem i posyp uprażonymi migdałami.
Talia_Si_Derinq
zrobię sobie taką! przepysznie wygląda!!
Cookie999
Jadłam. Pyszne (╯3╰)
zuzka2419
Zrobiłam dzisiaj i jestem bardzo zadowolona. Czuję, że to jeszcze nie to ale praktyka czyni mistrza i w końcu zrobię to danie dobrze :)
maziak85
miaaamm;) nawet mój facet ją pokochał;D
aga1mon
pychą! ja zamiast migdałów daję prażony słonecznik!mnia mniam:)
zaplatani
ja dodaje jeszcze czerwona fasole.
RudaWi
ja robię podobną, tylko dodaje jeszcze jajko i pomidora.
Kitchensalphabet
pyyychapychapycha! <3
Mandorka
Lubię brokuły może coś takiego przyżądzę
workhard
boże jakie to dobre! właśnie zjadłam..
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.