Więcej zszywek z tablicy

Zupy

Botwinka
Zupa gulaszowa z pęczakiem ...
KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH
ZUPA Z DYNI I SOCZEWICY Z M...
Zupa z cukinii z ryżem z bl...
ZUPA Z PIECZONEJ PIETRUSZKI...
Zupa grzybowa z bloga Smacz...
ZUPA KREM Z CUKINII Z RYŻEM
WARZYWNA ZUPA Z INDYKIEM I ...
Włoska zupa z jarmużem i ki...
POMIDOROWA ZUPA Z JARMUŻEM ...
ZUPA FASOLOWA Z GRZYBAMI I ...
Esencjonalna zupa rybna
Barszcz po ukraińsku
ZUPA Z DYNIĄ, KURCZAKIEM I ...
POMIDOROWA ZUPA CURRY Z FAS...
Zupa grochowa z szynką
Zupa gulaszowa z młodej kap...
ZUPA Z KURKAMI I KUKURYDZĄ
Propozycja na obiad jednoda...
Zupa gołąbkowa
POMIDOROWA ZUPA Z CZERWONEJ...
KRUPNIK Z GRZYBAMI
Tajska zupa z krewetkami i ...
Zupa z kapustą włoską, kieł...
Niskokaloryczna zupa krem z...
cookingforemily

cookingforemily od 7mika7

Dodane 3.03 o 10:16
Obserwuj
Niskokaloryczna zupa krem z brokułów i szpinaku.

z podanych składników powstaną 4 porcje zupy po 100 kcal każda

Składniki:

-1 brokuł 500 g-150 g świeżego szpinaku-
1 cebula 100 g-3 ząbki czosnku-łyżeczka oliwy 5 g
-500 ml bulionu -sok z cytryny-20 g migdałów w płatkach-duża garść świeżego oregano lub oregano suszone, sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na łyżeczce oliwy, ciągle mieszając, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż jeszcze chwilę. Jeżeli zależy Ci na tym, aby zupa była łatwostrawna, możesz dodać cebulę i czosnek bez podsmażania prosto do zupy, razem z brokułami i szpinakiem. Zalej czosnek i cebulę bulionem i dodaj różyczki brokuła. Gotuj około 10-15 minut i dodaj szpinak oraz oregano. Gotuj kilka minut, aż szpinak zwiędnie. Zmiksuj wszystko blenderem, dodaj sok z połowy cytryny i dopraw zupę solą i pieprzem. Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni, ciągle mieszając i dodaj do miseczek z zupą. Smacznego:)

Niskokaloryczna zupa krem z brokułów i szpinaku.



z podanych składników powstaną 4 porcje zupy po 100 kcal każda

Składniki:

-1 brokuł 500 g-150 g świeżego szpinaku-
1 cebula 100 g-3 ząbki czosnku-łyżeczka oliwy 5 g
-500 ml bulionu -sok z cytryny-20 g migdałów w płatkach-duża garść świeżego oregano lub oregano suszone, sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na łyżeczce oliwy, ciągle mieszając, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż jeszcze chwilę. Jeżeli zależy Ci na tym, aby zupa była łatwostrawna, możesz dodać cebulę i czosnek bez podsmażania prosto do zupy, razem z brokułami i szpinakiem. Zalej czosnek i cebulę bulionem i dodaj różyczki brokuła. Gotuj około 10-15 minut i dodaj szpinak oraz oregano. Gotuj kilka minut, aż szpinak zwiędnie. Zmiksuj wszystko blenderem, dodaj sok z połowy cytryny i dopraw zupę solą i pieprzem. Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni, ciągle mieszając i dodaj do miseczek z zupą. Smacznego:)

Zgłoś naruszenie

jogurtnaturalny

można czymś zastąpić migdały? :D

11.03 o 20:26    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY