Więcej zszywek z tablicy

slodycze

Sernik z musem z mlecznej c...
Ciasto Monte na kakaowym bi...
Ciasto Torcik Bananowe Nieb...
sernikobrownie z malinami b...
Kruche ciasteczka serowe
herbatniki cytrynowe
Rogaliki drożdżowe
Racuchy drożdżowe z serem
Sernik caffe latte
Krakowskie drożdżówki z serem
CIASTO SMERFOWE
Puchate domowe jagodzianki
Chrupiące gofry. Skladniki:...
Szybkie ciasteczka owsiane ...
Pycha
Lody cytrynowe Sylwii
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI: Skła...
Ciasto „Bounty”- czyli wilg...
Domowe żelki bez dodatku cu...
ciasto bez pieczenia
Batoniki musli czyli śniada...
pyszne owsiane ciasteczka ;...
"TORCIK MALINOWA NIESP...
DOMOWA NUTELLA – PRZEPIS NA...
Mini torciki bezowe z granatem
mmm
krasnalq

krasnalq od orara

Dodane 28.09 o 21:01
Obserwuj
Obłędne ciacho Błotko Missisipi.... Ciasto kruche: 225g mąki pszennej 2 łyżki kakao w proszku 150g masła 2 łyżki cukru 1-2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 175g masła 130g brązowego cukru 4 jajka lekko roztrzepane 2 łyżki kakao w proszku 150g półsłodkiej czekolady (użyłam 100g gorzkiej i 50g mlecznej) 300ml śmietany 12-18% (użyłam śmietany z piątnicy) Dekoracja: 425ml śmietany 30% 2 śmietan-fixy łyżka cukru pudru płatki lub wiórki czekolady Wykonanie: Ciasto kruche: Mąkę i kakao przesiać do dużej miski. Dodać masło, cukier oraz tyle wody, by wszystkie składniki dobrze się połączyły. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 15 minut. Następnie rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie i przełożyć do okrągłej formy do pieczenia tarty z wyjmowanym dnem o średnicy 23 cm. Przykryć pergaminem i obciążyć suchymi ziarnami fasoli lub ryżu. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Usunąć papier z fasolą i piec jeszcze 10 minut. Wyjąć i odstawić do wystygnięcia, a temperaturę zmniejszyć do 160 stopni. Nadzienie: W misce utrzeć masło z cukrem, stopniowo dodając jajka oraz kakao. Czekoladę stopić i wlać schłodzoną do masy jajecznej razem ze śmietanką. Dokładnie ubić, aby wszystkie składniki się połączyły. Przelać masę na gotowy spód i piec tartę przez 45 minut, aż nadzienie się zetnie. Całkowicie wystudzić i przełożyć na talerz. Na wierzch nałożyć bitą śmietanę (śmietanę ubić z cukrem i wsypać śmietan-fixy) i udekorować czekoladą. Przed podaniem przechowywać w lodówce.

Obłędne ciacho Błotko Missisipi...

. Ciasto kruche: 225g mąki pszennej 2 łyżki kakao w proszku 150g masła 2 łyżki cukru 1-2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 175g masła 130g brązowego cukru 4 jajka lekko roztrzepane 2 łyżki kakao w proszku 150g półsłodkiej czekolady (użyłam 100g gorzkiej i 50g mlecznej) 300ml śmietany 12-18% (użyłam śmietany z piątnicy) Dekoracja: 425ml śmietany 30% 2 śmietan-fixy łyżka cukru pudru płatki lub wiórki czekolady Wykonanie: Ciasto kruche: Mąkę i kakao przesiać do dużej miski. Dodać masło, cukier oraz tyle wody, by wszystkie składniki dobrze się połączyły. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 15 minut. Następnie rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie i przełożyć do okrągłej formy do pieczenia tarty z wyjmowanym dnem o średnicy 23 cm. Przykryć pergaminem i obciążyć suchymi ziarnami fasoli lub ryżu. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Usunąć papier z fasolą i piec jeszcze 10 minut. Wyjąć i odstawić do wystygnięcia, a temperaturę zmniejszyć do 160 stopni. Nadzienie: W misce utrzeć masło z cukrem, stopniowo dodając jajka oraz kakao. Czekoladę stopić i wlać schłodzoną do masy jajecznej razem ze śmietanką. Dokładnie ubić, aby wszystkie składniki się połączyły. Przelać masę na gotowy spód i piec tartę przez 45 minut, aż nadzienie się zetnie. Całkowicie wystudzić i przełożyć na talerz. Na wierzch nałożyć bitą śmietanę (śmietanę ubić z cukrem i wsypać śmietan-fixy) i udekorować czekoladą. Przed podaniem przechowywać w lodówce.

Zgłoś naruszenie

lubisztoosukoo

mmm zjadłabym ale za nisko kaloryczne

18.10 o 12:42    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY