Na środek wykładamy owoce i szczelnie zamykamy.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-12 minut w 200 stopniach.
Studzimy całkowicie.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Do misy miksera wrzucamy mascarpone, ucieramy na gładko i wlewamy czekoladę, przez cały czas mieszając.
Śmietanę kremówkę ubijamy w osobnej miseczce.
Delikatnie mieszamy szpatułką z kremem czekoladowym.
Formę wykładamy folią spożywczą - będzie łatwiej wyciągnąć ciasto. Moja forma miała wymiary 28x12cm.
Na spód wylewamy porcje kremu, rozprowadzamy, wciskamy 2-3 paski ciasta francuskiego, przykrywamy dokładnie kremem. Powtarzamy do momentu aż wszystko zużyjemy.
Schładzamy minimum kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce.
Smacznego :)
bettypasja
Obłędne ciasto o smaku białej czekolady z ciastem francuskim i jagodami
bettypasja
Na środek wykładamy owoce i szczelnie zamykamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-12 minut w 200 stopniach. Studzimy całkowicie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do misy miksera wrzucamy mascarpone, ucieramy na gładko i wlewamy czekoladę, przez cały czas mieszając. Śmietanę kremówkę ubijamy w osobnej miseczce. Delikatnie mieszamy szpatułką z kremem czekoladowym. Formę wykładamy folią spożywczą - będzie łatwiej wyciągnąć ciasto. Moja forma miała wymiary 28x12cm. Na spód wylewamy porcje kremu, rozprowadzamy, wciskamy 2-3 paski ciasta francuskiego, przykrywamy dokładnie kremem. Powtarzamy do momentu aż wszystko zużyjemy. Schładzamy minimum kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego :)