Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

ogród zamkowy
pomysłowe i ciekawe!
Nasze piękne Zakopane ♡
To były czasy
Może akurat kogoś zainspiru...
cała ja
#manicure
Miley Cyrus Legs | Rebecca ...
***
Motywacja
Odkąd pierwszy raz zasmakow...
piratka24

piratka24 od TheKaila83

Dodane 4.11 o 22:22
Obserwuj
Odkąd pierwszy raz zasmakowalam w tego rodzaju nalesnikach, robię je na okrągło!!!! Na sucha patelnie wrzucam pol szklanki cukru trzcinowego, jak sie skarmelizuje wlewam szklanke soku pomaranczowego, mieszam do polaczenia karmelu z sokiem. Gotowe nalesniki (kazdy pewnie ma swoj przepis na ich wykonanie) zatapiam na patelni w syropie karmeolow-pomaranczowym i posmazam z obu stron przez 5 minut. Mniammm!!!!!! Te naleśniki sa obledne. Mozna rowniez na koniec smazenia wlać kieliszek likieru pomaranczowego i podpalic go :-) taki bajer, jak chcesz zrobi na kims wrazenie. Alkohol calkowicie wyparuje, a zostanie aromat pomaranczy. Polecam!

Odkąd pierwszy raz zasmakowalam w tego rodzaju nalesnikach,

robię je na okrągło!!!! Na sucha patelnie wrzucam pol szklanki cukru trzcinowego, jak sie skarmelizuje wlewam szklanke soku pomaranczowego, mieszam do polaczenia karmelu z sokiem. Gotowe nalesniki (kazdy pewnie ma swoj przepis na ich wykonanie) zatapiam na patelni w syropie karmeolow-pomaranczowym i posmazam z obu stron przez 5 minut. Mniammm!!!!!! Te naleśniki sa obledne. Mozna rowniez na koniec smazenia wlać kieliszek likieru pomaranczowego i podpalic go :-) taki bajer, jak chcesz zrobi na kims wrazenie. Alkohol calkowicie wyparuje, a zostanie aromat pomaranczy. Polecam!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły Ulubione przepisy;-) przepisy +142 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

sosenka001

Ja nie mogłam ich przelknac. w ogóle mi nie smakuja :(

 |  10.11 o 11:29  

Juditha

Bardzo smaczne

 |  7.11 o 23:07  

Gaba27

Ale wcześniej wypełniamy farszem(np. serkiem białym)? Czy jak??

 |  7.11 o 20:49   Pokaż odpowiedzi

Shina02

A dupa rośnie :)

4  |  1 7.11 o 15:19  

Chelton

Oj, kiedyś jadłam! Pamiętam smak do tej pory! Klimat jesienno-zimowy kojarzy mi się ze skórką pomarańczową, muszę wypróbować Twój pomysł :) Jest jeszcze inna wersja tego przepisu: do ciasta naleśnikowego dodajemy łyżkę likieru (ulubionego), sok z mandarynki lub pomarańczy. Naleśniki smażymy, a w międzyczasie ucieramy masło ze skórką mandarynki lub pomarańczy. Po usmażeniu smarujemy masłem i podgrzewamy na wolnym ogniu, by powstał syrop. Bardziej "wykwintna wersja, oczywiście z podpaleniem likieru (tak jak wspomniałaś) :) Dzięki za przypomnienie! PYYYYCHOTA! Już czuje to w biodrach:)

 |  3.11 o 22:53  

wilczek17

a moze byc bialy cukier?

1  |  3.11 o 17:31   Pokaż odpowiedzi

symetrycznoliryczna

polecam do tego serek mascarpone pasuje idealnie ;)

1  |  3.11 o 11:58  

piratka24

muszę wypróbować:)

2  |  2.11 o 20:21  

malpka920

wyglada bardzo smacznie :D musze sprobowac :D

2  |  2.11 o 2:25  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: