Więcej zszywek z tablicy

Przetwory

Marakuja
Grzybki w słodko-kwaśnej za...
Grzyby w zalewie słodko-kwa...
ogórki konserwowe 

ogórki ...
ogórki po meksykańsku 

ogó...
sałatka szwedzka do słoików...
buraczki z papryką do słoik...
Kabaczek faszerowany z sose...

Więcej zszywek ze źródła

zcukrempudrem.blogspot.com

nutellowy sernik z mascarpo... Wielkanocna sałatka

200 gr... Sałatka z selerem

200 gram... Pianka cappuccino mięciutkie leniwe (z ziemni... delikatne placuszki z jabłk... udka indycze pieczone w mar... rogaliki ziemniaczane z mar... wafle ze śmietanką do kawy ...

ogórki konserwowe


ogórki gruntowe średniej wielkości

zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu 10 %
8 łyżek cukru
2 łyżki soli

do każdego słoiczka:
baldach kopru z ziarenkami,
kilka ziaren pieprzu czarnego,
4 kulki ziela angielskiego ,
listek laurowy,
kilka plasterków marchewki,
kawałek korzenia chrzanu,
3/4 łyżeczki gorczycy

Składniki zalewy zagotować i ostudzić do temp pokojowej. W słoikach z przyprawami układać ciasno ogórki, naprzemiennie z małą ilością marchewki, wlać zalewę i zakręcić słoiki, włożyć do garnka z wodą, powinna sięgać do 3/4 wysokości słoika.

Gotować ok. 10 minut od zawrzenia.

Zszywka przypięta także na tablicach:

pszetwory

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.