Więcej zszywek z tablicy

Przetwory

Marakuja
Grzybki w słodko-kwaśnej za...
Grzyby w zalewie słodko-kwa...
ogórki konserwowe 

ogórki ...
ogórki po meksykańsku 

ogó...
sałatka szwedzka do słoików...
buraczki z papryką do słoik...
Kabaczek faszerowany z sose...

Więcej zszywek ze źródła

zcukrempudrem.blogspot.com

nutellowy sernik z mascarpo... Wielkanocna sałatka

200 gr... Sałatka z selerem

200 gram... Pianka cappuccino mięciutkie leniwe (z ziemni... delikatne placuszki z jabłk... udka indycze pieczone w mar... rogaliki ziemniaczane z mar... wafle ze śmietanką do kawy ...

ogórki po meksykańsku


ogórki gruntowe małe, tyle ile macie

zalewa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
2 szklanki cukru
8 łyżek oleju
2 łyżki chili lub ostrej papryki
1,5 łyżki soli
1 główka czosnku przeciśnięta przez praskę
1 łyżka curry
1 łyżka czarnego mielonego pieprzu

do każdego słoiczka:
0,5 łyżeczki gorczycy
parę kuleczek czarnego pieprzu


Ogórki myjemy, kroimy na połówki lub ósemki, układamy ściśle w słoiczkach z pieprzem i gorczycą.


Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy do pełna słoiki z ogórkami, porządnie zakręcamy, schładzamy do temp. pokojowej.
Potem pasteryzujemy 10 minut, studzimy w normalnej pozycji.

Zszywka przypięta także na tablicach:

pszetwory

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: