Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

sałatka z kurczakiem i poma... BUTTER CHICKEN ... Czekoladowe chmurki z bitą ... ŁOSOŚ W CZARNYM SEZAMIE Z C... sałatka jajeczna z chrzanem CRÊPES SUZETTE
Płonące nale... MAKARON Z KURCZAKIEM, CUKIN... LASAGNE BOLOGNESE
animefanka

animefanka od hope080

Dodane 16.04 o 23:53 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

OMLET Z DUSZONYMI PORAMI SKŁADNIKI 2 PORCJE, PO 422

KCAL 4 jajka 2 łyżki mleka 1 por 3 plasterki wędliny (użyłam włoskiej mortadeli) garść szpinaku po 1 łyżce oliwy i masła 50 g sera brie do dekoracji: pomidorki koktajlowe, roszponka PRZYGOTOWANIE Odciąć zielone liście pora. Białą i jasnozieloną część przekroić wzdłuż na 2 połówki, opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki. Na patelnię wlać łyżkę oliwy i włożyć pory, doprawić solą, smażyć mieszając przez ok. minutę, następnie przykryć pokrywką i dusić ok. 2 minuty na małym ogniu. Zdjąć pokrywę i smażyć mieszając jeszcze przez 1-2 minuty. Na koniec dodać opłukany szpinak i wymieszać. Do miski wbić jajka, dodać mleko, doprawić solą i pieprzem i roztrzepać widelcem. Dodać zeszklone pory ze szpinakiem, pokrojony na kawałeczki ser brie, pokrojoną w kosteczkę wędlinę i wymieszać. W międzyczasie nagrzewać piekarnik (np. górną grzałkę grillową lub tylko górną grzałkę). Rozgrzać większą patelnię o średnicy ok. 24 cm, włożyć masło i rozprowadzić po całej patelni. Wlać masę jajeczną i wyrównać powierzchnię. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez ok. 2 - 3 minuty aż od spodu omlet się zetnie i lekko zrumieni. Wówczas wstawić patelnię do piekarnika na ok. 3 minuty (rączkę można pozostawić na zewnątrz i nie zamykać do końca piekarnika) lub aż omlet będzie ścięty (nie będzie to trwało zbyt dużo, nawet przy pieczeniu z uchylonym piekarnikiem).

Zszywka przypięta także na tablicach:
Śniadanka i kolacyjki smaczne
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: