Spotkanie z bohaterem lektury obowiązkowej


Więcej zszywek z tablicy

pysznosci

Lany chrust
zapiekanka z mięsem
Tyle przepisów :O
360 g cukierków Werther...
Prosty deser dla miłośników...
Lukier plastyczny/masa cukrowa
Przepis zaczerpnięty ze Zło...
Obłędny sos karmelowy, goto...
Ściągawka jak zrobić idealn...
Domowa masa cukrowa / Home ...
Składniki:
- 4 łyżki cukru
...
Ciasto bez mąki Nigelii SKŁ...
Karmel w mniej niż 10 minut...
Blog > Komentarze do wpi...
OPONKI SEROWE NAJLEPSZE Skł...
Gozleme – turecki chlebek C...
Składniki:
 *200ml (niepełn...
KOLEJNA SUPER SMACZNA I PRO...
taak
Chlebek zapiekany z pomidor...
MLECZNE BUŁECZKI
....
,,,
>**<
smacznego;d
pomysł na Haloween Coockies
lusi1103

lusi1103 od eremer

Dodane 30.06 o 20:57
Obserwuj
OPONKI SEROWE NAJLEPSZE Składniki: 500 g sera białego półtłustego 500 g mąki pszennej 4 żółtka 120 g cukru 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka spirytusu lub octu 220 ml śmietany 12 % 1 litr oleju lub smalcu (do smażenia) 4 łyżki cukru pudru (do posypania) Ser zmielić przez maszynkę lub ugnieść dokładnie tłuczkiem do ziemniaków. Do sera dodać przesianą mąkę, sodę, cukier, żółtka, spirytus (ocet), śmietanę i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na grubość około 1,5 cm. Wykrawać szklaną koła. W środku wykroić mniejsze kółko za pomocą kieliszka. Tłuszcz rozgrzać do temp. 180 stopni. Oponki smażyć partiami. Każdą porcję dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym i po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego!

OPONKI SEROWE NAJLEPSZE Składniki: 500 g sera białego

półtłustego 500 g mąki pszennej 4 żółtka 120 g cukru 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka spirytusu lub octu 220 ml śmietany 12 % 1 litr oleju lub smalcu (do smażenia) 4 łyżki cukru pudru (do posypania) Ser zmielić przez maszynkę lub ugnieść dokładnie tłuczkiem do ziemniaków. Do sera dodać przesianą mąkę, sodę, cukier, żółtka, spirytus (ocet), śmietanę i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na grubość około 1,5 cm. Wykrawać szklaną koła. W środku wykroić mniejsze kółko za pomocą kieliszka. Tłuszcz rozgrzać do temp. 180 stopni. Oponki smażyć partiami. Każdą porcję dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym i po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

betitka

przypomnienie dzieciństwa

 |  9.02 o 12:52  

Agacia26

Moje ulubione, zawsze zjadałam te malutkie kulusie :D

 |  8.02 o 10:22  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: