Więcej zszywek z tablicy

ciasta

Jeśli potrzebujecie dość sz...
Błyskawiczne ciasteczka ows...
Sernikobrownies z malinami ...
Orzechowiec  Składniki: Cia...
danuska52

danuska52 od moonillla

Dodane 3.01 o 11:01
Obserwuj
Orzechowiec  Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody  Masa: 1 kostka masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 łyżki cukru 3 szklanki mleka  Polewa orzechowa: 1 szklanka orzechów włoskich 1/2 kostki masła 3 łyżki miodu 2 łyżki cukru  Opis przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie równe części. Każdą z nich należy rozwałkować i ułożyć w dwóch blachach o równej wielkości. Wszystkie składniki polewy orzechowej należy przesmażyć na patelni. Gotową polewę trzeba rozprowadzić na jednej części ciasta. Obydwie części ciasta wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 15-30 min. Do masy należy zagotować 2 budynie w 3 szklankach mleka, z dodatkiem 2 łyżek cukru. Masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Ciasto powinno wyglądać w następujący sposób: na spód ciasto kruche bez polewy orzechowej, na to masa budyniowa i następnie ciasto z polewą orzechową. Ciasto najlepsze jest do spożycia drugiego dni. Smacznego!

Orzechowiec Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2

jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody Masa: 1 kostka masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 łyżki cukru 3 szklanki mleka Polewa orzechowa: 1 szklanka orzechów włoskich 1/2 kostki masła 3 łyżki miodu 2 łyżki cukru Opis przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie równe części. Każdą z nich należy rozwałkować i ułożyć w dwóch blachach o równej wielkości. Wszystkie składniki polewy orzechowej należy przesmażyć na patelni. Gotową polewę trzeba rozprowadzić na jednej części ciasta. Obydwie części ciasta wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 15-30 min. Do masy należy zagotować 2 budynie w 3 szklankach mleka, z dodatkiem 2 łyżek cukru. Masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Ciasto powinno wyglądać w następujący sposób: na spód ciasto kruche bez polewy orzechowej, na to masa budyniowa i następnie ciasto z polewą orzechową. Ciasto najlepsze jest do spożycia drugiego dni. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
slodkosci Ciasta Przepisy Słodkości.. :* +78 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: