Więcej zszywek z tablicy

Moje odżywianie

Ta grafika nie ma na celu p...
Zdjęcia niestety z internet...
To mój jadłospis z dzisiaj ...
Ostatnio tak sobie pomyślał...
Chodzaceszczescie

Chodzaceszczescie

Dodane 7.06 o 16:36
Obserwuj
Ostatnio tak sobie pomyślałam, że zacznę wstawiać wam moje jadłospisy. Może to was w jakiś sposób zmotywuje, zainspiruje. Zdjęcia niestety będą z internetu i przepisy też nie mojego autorstwa, więc ilościami nawet się nie sugerujcie. To jest jadłospis z 06.06.2018


ŚNIADANIE: chleb żytni z ziarnami
- 1 dojrzałe awokado
- tuńczyk w sosie własnym
- kilka listków świeżej bazylii
- plasterek żółtego sera
- łyżeczka soku z limonki (nie używam)
- 2 szczypty granulowanego czosnku
- odrobina ketchupu (nie używam)
- sól i pieprz do smaku 

PRZEKĄSKA: Ciasto (przepis znajdziecie w komentarzu)

OBIAD: Ryż brązowy z czerwoną fasolą, kukurydzą, papryką, cukinią i ja jeszcze dodałam pestki słonecznika. 
-dressing: 3 łyżki oliwy, łyżka soku z cytryny,1/4 łyżeczki słodkiej papryki,
1/4 łyżeczki kminku rzymskiego, ząbek czosnku, pół zielonego chilii

PRZEKĄSKA: Czereśnie 

KOLACJA: Warzywa na patelnię z soczewicą

Ostatnio tak sobie pomyślałam, że zacznę wstawiać

wam moje jadłospisy. Może to was w jakiś sposób zmotywuje, zainspiruje. Zdjęcia niestety będą z internetu i przepisy też nie mojego autorstwa, więc ilościami nawet się nie sugerujcie. To jest jadłospis z 06.06.2018


ŚNIADANIE: chleb żytni z ziarnami
- 1 dojrzałe awokado
- tuńczyk w sosie własnym
- kilka listków świeżej bazylii
- plasterek żółtego sera
- łyżeczka soku z limonki (nie używam)
- 2 szczypty granulowanego czosnku
- odrobina ketchupu (nie używam)
- sól i pieprz do smaku

PRZEKĄSKA: Ciasto (przepis znajdziecie w komentarzu)

OBIAD: Ryż brązowy z czerwoną fasolą, kukurydzą, papryką, cukinią i ja jeszcze dodałam pestki słonecznika.
-dressing: 3 łyżki oliwy, łyżka soku z cytryny,1/4 łyżeczki słodkiej papryki,
1/4 łyżeczki kminku rzymskiego, ząbek czosnku, pół zielonego chilii

PRZEKĄSKA: Czereśnie

KOLACJA: Warzywa na patelnię z soczewicą

Polubili: Leila87
Zszywka przypięta także na tablicach:
fit
Zgłoś naruszenie

Chodzaceszczescie

Owoce pokrój, jeżeli tego wymagają (np. truskawki, bo jagody czy maliny pozostaw bez naruszenia). I wymieszaj z łyżką cukru. Puszczą sok i nie będą tak kwaśne (ja użyłam m.in. jagody kamczackiej, która odznacza się naturalnym lekko kwaśnym smakiem). Popieczoną tartę wyciągnij z piekarnika, wylej na nią budyń, a na to wyłóż owoce. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz 25 minut. Po upieczeniu wyciągnij z piekarnika i pozostaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie schłodź przez minimum 1 godzinę w lodówce.

 |  7.06 o 16:42  

Chodzaceszczescie

Przygotowanie: Na początku przygotuj ciasto. Zmiel płatki na mąkę (możesz użyć różnych płatków, niekoniecznie takich samych jak ja, może to być mieszanka owsianych z orkiszowymi, gryczanymi - po prostu wykorzystaj to co masz akurat w szafce). Zmielone płatki wymieszaj z pozostałymi składnikami. Ugnieć ciasto i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkuj (dosłownie odrobinę, aby lepiej było Ci wylepić spód). I wyłóż nim spód silikonowej formy na tartę. Pozostałe dziury i brzegi wylep pozostałymi kawałkami ciasta. Ciasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i podpiekaj przez 15 minut w termoobiegu. W tym czasie ugotuj budyń. Standardowo, tak jak podaje instrukcja na opakowaniu.

 |  7.06 o 16:41  

Chodzaceszczescie

Składniki: 250 g mieszanki różnych płatków (u mnie płatki owsiane, żytnie, orkiszowe) 60 g oleju kokosowego (forma półpłynna) 60 g ksylitolu lub erytrolu (ja nie używam żadnego słodzika, ani cukru) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (ja dodaje po prostu wanilię prawdziwą) szczypta soli 2 jajka Budyń: dwa opakowania budyniu 1 l mleka (krowie lub roślinne. u mnie roślinne) coś do posłodzenia (ja nei słodze) Dodatkowo: 0,5 kg owoców (u mnie truskawki i jagody kamczackie)

 |  7.06 o 16:41  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: