Więcej zszywek z tablicy

ciasta

ciasto
Pianka cappuccino
Sernik czereśniowy
Szybkie ciasto "Monte&...
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
ciasto Jamajka
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Najlepszy na świecie tort m...
Oto prosty w przygotowaniu ...
Ciasto ,,Bananowa randka�...
Ciasto Francuskie z nutellą
Kruche rogaliki z marmolada...
Czereśniowy sernik na zimno...
Rogaliki z nutellą
Składniki na tortownicę o ś...
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIE...
Cappuccino - przepyszne cia...
Truskawkowa zebra bez piecz...
Szybki deser bananowy
Ciasto Kakaowa Krówka z Kra...
Ciasto Szpinakowe,w którym ...
Tort tiramisu
Sernik mascarpone z toffi i...
Kostka Cappucino
STRAWBERRY SUMMER - LETNI D...
...

Więcej zszywek ze źródła

3.bp.blogspot.com

... z malinami 14/2020 ;-) Efekty mojej redukcji z Fab... Tiramisu z malinami

rustyk... Komplecik dla dziecka ,,,, ...
Madzia0901

Madzia0901 od Electro24

Dodane 3.10 o 14:59 z

3.bp.blogspot.com

Obserwuj

Oto prosty w przygotowaniu deser z zatopionym wewnątrz

sercem. Jeżeli Wasi Panowie są amatorami galaretki, to taki deser powinien wprawić ich w miły nastrój. SKŁADNIKI NA CZTERY PORCJE: ok. 350 g mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki białego wina 2 galaretki wiśniowe 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % 3-4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki ekstraktu waniliowego (można pominąć) suszone owoce goji do dekoracji (lub wiórki czekoladowe) PRZYGOTOWANIE: W garnku zagotować mleko z winem. Zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego przestygnięcia. Następnie dodać żelatynę, dobrze wymieszać i całość wylać na duży płaski talerz. Schować do lodówki do stężenia. W tym czasie odmierzyć ile wody mieści się w 4 pucharkach, których macie zamiar użyć do przygotowania deseru, i w takiej ilości gorącej wody rozpuścić obie galaretki. Odstawić do wystygnięcia. Za pomocą foremki wyciąć z galaretki z mleka skondensowanego 4 ładne serca. Ostrożnie oderwać je od talerza i przykleić na wewnętrznej ściance każdego z kielichów, starając się przy tym nie probrudzić przestrzeni wokół serc. Aby serca się nie zsunęły i utrzymały swoją pozycję na środku naczynia, najlepiej kielich o coś oprzeć do momentu stężenia galaretki wiśniowej. Gdy galaretka wiśniowa zacznie tężeć, wypełnić nią pucharki i schować natychmiast do lodówki do całkowitego stężenia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając cukier puder oraz ekstrakt pod koniec ubijania. Napełnić szprycę z karbowaną końcówką i wyciskać śmietanę, tworząc stożek. Udekorować owocami goji lub wiórkami czekoladowymi. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
przystawki na slodko Przepisy Pysznie deser +6 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: