Oto ucieraniec , który każdemu wyjdzie.
Składniki każdy w domu ma. 1 szklanka cukru półtorej szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego pół margaryny 4 jaja truskawki Roztop margarynę, utrzyj jaja z cukrem na puszysta masę, dodaj do masy mąkę , cukier waniliowy i proszek do pieczenia i dalej miksuj. Następnie wlej margarynę i wymieszaj delikatnie mikserem do połaczenia składników. Wyłóż tortownicę lub formę do tarty, papierem do pieczenia. Wylej masę i poukładaj truskawki, lub inne owoce. Piecz w tep. 195- 200 stopni około pół godziny. Wystygnięty posyp cukrem pudrem, smacznego !
mala1236
Piekłam już kilka razy, właśnie piekę ☺ ale musze trzymać 45 min. w piekarniku. Ciasto Jest pyszne, bardzo proste jak dla mnie (osoby bez talentu kulinarnego) i zawsze wychodzi.Teraz z truskawkami świeżymi wcześniej mrożone maliny ☺ Super!
lilianne
piekę z termoobiegiem w temp. 180 ok 1 godzinę
lilianne
ja taki często robię :) zamiast margarynymoże być pół szklanki oleju. Można praktycznie ze wszystkimi owocami. Nawet mrożone się sprawdzą. Te mrożone trzeba tylko wcześniej oprószyć mąką i piec parę minut dłużej.
goldpunk
wydaje mi się że trzeba dłużej piec. bo właśnie pieke i dłużej sie schodzi. piekarnik niby nowy. ale chyba piekarnik piekarnikowi nie równy ;)
stokrotka0019
no◀3
mugli
My byśmy upchali tam więcej truskawek <3 :D
stokrotka0019
lmoja mama robiła z malinami i z truskawkami
klaudeczka19
Pycha :D
shamrock
nie wiem, ale raczej standardową do tortu ;)
mil_a
na jakiej wielkosci blache?? :)
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.