Więcej zszywek z tablicy

My World

Pomysły na drugie śniadanie :)
Jelly shots czyli niegrzecz...
Domowe sposoby na ukąszenia...
Pączki pieczone z budyniem
...
Gwiazd naszych wina - John ...
Najlepsza piosenka o miłośc...
mm cudne oba <3
upragnione noże
pomocne
Porządek pod kontrolą.:)
...
...
...
cebulowe dekoracje
...
bluzy z kategorii American ...
Likier Czekoladnica

Składn...
Ubytek
Boo <3
MØ - Pilgrim (Audio)
Tove Lo - Stay High (Habits...
Sigma - Nobody To Love (Off...
Quesadillas
Klingande - Jubel (Official...
Mr Probz - Waves
Mr Probz - Waves

Więcej zszywek ze źródła

4.bp.blogspot.com

9. Halloween 2 (1981) misiowaty .... Elegancka sukienka na roman... Mielone z ziemniaczkami w w... Zawieszka do smoczka i zabawka ... Watch Hollow
-Gregory Funar... The Night Tiger
- Yangsze C...

Pączki pieczone z budyniem


Składniki: (11-15 sztuk, w zależności od wielkości)

Ciasto:
7g suchych drożdży,
1 szklanka ciepłego mleka(250ml),
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej (ja użyłam tortowej),
1/4 szklanki cukru,
2 łyżki roztopionego masła (ok.45 g przed roztopieniem),
1 jajko.

Ponadto:
budyń waniliowy z cukrem,
cukier puder.

Przygotowanie:
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z cukrem i jajkiem. Drożdże wymieszać w ciepłym mleku. Mąkę odgarnąć na boki i do środka wlać rozpuszczone drożdże. Okrężnymi ruchami połączyć składniki. Dodać rozpuszczone masło i zagnieść ciasto. Ciasto będzie klejące. Miskę posypać lekko mąką, położyć wyrobione ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 1,5h w ciepłe miejsce.
Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu. Lekko ostudzić.
Są dwa sposoby na lepienie pączków:
1. Oprószyć mąką blat i rozwałkować ciasto na grubość 1-1,3cm. Szklanką o średnicy ok.7cm wycinać pączki. Na każde koło nałożyć po łyżeczce budyniu. Zlepić i położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonem.
2. Urywać po kawałku ciasta. Na dłoni spłaszczyć, nałożyć po 1 lub dwie łyżeczki budyniu i zlepić - ja skorzystałam z tej opcji. Ciasto urywałam na oko. Trzeba pamiętać, że ciasto się klei i trzeba mieć ręce oprószone mąką. Pączki odkładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonem.

Zostawiać odstępy, ponieważ pączki jeszcze wyrosną. Przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia na 30minut. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piec 13-19minut - to zależy od wielkości pączków. Ja swoje piekłam 19minut. Ostudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
słodko kulinaria Kuchnia :) Pomysły +4 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: