Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Tarta z borówkami i białą c...
Szaszłyki z kurczaka
Ekspresowa surówka obiadowa...
Nadziewane muszle makaronowe
Truskawkowy sernik na zimno...
Malinowy Obłoczek
Ciasto tortowe z malinami i...
Ciasto Wenus bez pieczenia
Cudowne ciasto bez pieczeni...
Ciasto z rurkami bez pieczenia
Kakaowe ciasto kruche z bud...
Bułeczki czosnkowo-ziołowe ...
Kruche ciasto ze śliwkami i...
Ciasto lodowiec
Ciasto czekoladowe z malina...
Sałatka w kilka minut
Ciasto Stefania z musem mal...
Sernik z malinami i śliwkami
Ciasto kostka jabłkowa
Sernik piernikowy
Sałatka z kurczakiem i anan...
Pączki Składniki 500 g mąki...
pierożki calzone
PRZEPISY NA SZYBKIE I PROST...
CIASTO IMPREZOWE BEZ PIECZE...
Roladki z Pieczarkami i Ser...

Więcej zszywek ze źródła

przepisytradycyjne.pl

obwarzanki2
Składniki

    ... Idealne ciasto na pierogi Pizza
Według przepisu z 188... Karmel Pączki Cytrynówka

Składniki

800 ... pączki Pączki

Składniki

500 g mą... Pączki
Według przepisu z 19...

Pączki Składniki 500 g mąki 250 ml mleka 30 g świeżych

drożdży 60 g cukru pudru 4 szt żółtek 60 g masła 1 l oleju rzepakowego do smażenia pączków Ulubiona konfitura do wypełnienia pączków Przygotowanie Podgrzewam 200 ml mleka i jak jest już gorące, wlewam je do 200 g przesianej mąki. Mieszam wszystko i odstawiam na bok, aby mąka ostygła. (Podobno dzięki temu nasze pączki nie będą tak mocno nasiąkać tłuszczem) W osobnym naczyniu, do 50 ml ciepłego mleka (nie może być gorące, musi być letniej temperatury) dodaję drożdże i zostawiam je na ok. 10 minut. Do rozczynu dodaję też przestudzoną już i wymieszaną z mlekiem mąkę. Mieszam wszystko i odstawiam aby rozczyn z ciastem zaczął już pracować (na ok. 20 minut) 4 żółtka ubijam mocno z cukrem pudrem "do białości". W między czasie podgrzewam w rondelku masło klarowane i zostawiam je aby przestygło. Do ciasta dodaję ostudzone masło klarowane, ubite z cukrem pudrem żółtka i resztę mąki. Wyrabiam ciasto dokładnie, póki nie będzie swobodnie odchodzić od rąk. Umieszczam na misce czystą, suchą ściereczkę i odstawiam ciasto do wyrośnięcia na co najmniej 30 minut. Można tę miskę wsadzić do garnka z ciepłą wodą - wtedy ciasto szybciej wyrośnie. Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę i nadaję mu kształt wałka. Nożem odcinam kawałki ciasta (każdy kawałek waży mniej więcej 80g) i formuję rękoma zgrabne kulki. Ułożone na stolnicy pączki przykrywam suchą ściereczką i zostawiam je do wyrośnięcia. Zajmie to ok. 30 minut. W garnku z szerokim dnem podgrzewam 1 litr oleju. Jak olej jest już gorący wrzucam kilka pączków. Ważne, żeby pączki się nie dotykały - wtedy będą mogły spokojnie się usmażyć. Smażę pączki do tego momentu, aż nabiąrą ładnego, brązowego koloru. Następnie przewracam je na drugą stronę za pomocą drewnianego patyczka. Smażenie trwa kilka minut. Pączki wykładam na ręcznik kuchenny za pomocą łyżki cedzakowej. Ostudzone pączki szprycuję za pomocą strzykawki ulubioną konfiturą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy drożdżowe słodkości ciasta +9 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: