Więcej zszywek ze źródła

slodkoslodka.pl

Proste bułki pszenne. Zapiekany makaron z klopsik... Szarlotka. Pierogi z twarogiem i malin... Kurczak w sosie śmietanowym... Ciasto drożdżowe ze śliwkami. Szarlotka z kruszonką.
Idea... Marynowane śliwki z czosnki... Bawarskie ciasto z twarogie...
dziewiona83

dziewiona83

Dodane 29.07 o 12:04 z

slodkoslodka.pl

Obserwuj

Pakowanie próżniowe – Recenzja zgrzewarki Foodsaver

FFS014X.
Już nie wyrzucam wędlin, ani sera, nie marnuje żywności, a w mojej lodówce w końcu zapanował ład i porządek. Moja kuchnia stała się jeszcze bardziej funkcjonalna z takim sprzętem.

Zgłoś naruszenie

krn78

Widzę wadę, jak i zaletę tego urządzenia. Wady są właściwie dwie. Jedną z nich jest automatyzacja procesu pakowania. Jest jeden przycisk do 'wszystkiego'. Co z produktami mniej lub bardziej wilgotnymi lub też takimi, które mogą zgnieść się podczas zgrzewania? Proponuję spakować w ten sposób chleb, zamrozić go, potem odmrozić i wyjąć z worka. Istnieją na rynku modele (tańsze niż ten pokazany na zdjęciu - cena tego artykułu w sklepie, o ile dobrze pamiętam, coś ponad 300PLN), które posiadają rozgraniczenie suchego lub mokrego produktu oraz opcję ręcznego odsysania powietrza oraz zgrzanie folii bez konieczności odessania powietrza. Druga wada to brak pojemnika na rękaw foliowy. Znam paczkowarki, które taki schowek posiadają. Jest on wyposażony w praktyczny nóż, który pozwala na równe odcięcie kawałka rękawa. Zaletą jest rurka z końcówką umożliwiającą odessanie powietrza z pojemników i worków przystosowanych do tego. Nie wszyscy producenci taką rurkę dodają do swojego produktu.

 |  30.07 o 13:32   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY