Więcej zszywek z tablicy

jedzonko *.*

Właściwości dyni
...
Calzone (Włochy)

Ciasto:

...
Roladki z kurczaka z bazyli...
Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Chrupiące gofry jak z budki
KRĄŻKI CEBULOWE
Składniki:
...
Kulki serowe na imprezę
Pik...
Lody z kinder jajko niespod...
Napoleonka na herbatnikach
...
Milky Way bez pieczenia.
Sk...
diy
Te krokiety przygotujesz w ...
Roladki schabowe z pieczark...
Roladka schabowa nadziewana...
Serowe bułeczki – pyszne i ...
ciasto francuskie + szynka ...
2 marchewki
2 ząbki czosnku...
Nalewka czekoladowa <3 K...
Zostały Ci ziemniaki z obia...
Budyniowe naleśniki- najlep...
Pamiętam kiedy pierwszy raz...
Przystawka do piwa

– solon...
Kasza gryczana z kurczakiem...
Idealne ciasto na naleśniki...
Sałatka z brokułami
Składni...
Martuska89

Martuska89 od NikOla_II

Dodane 30.10 o 16:28
Obserwuj
Pamiętam kiedy pierwszy raz usłyszałam o parówkach w cieście - abstrakcja kulinarna :) ale spróbowałam i efekt był zadowalający, poza tym kilka znajomych po imprezie prosiło o przepis więc musiało smakować
Jak ja to robię?
Składniki:
-parówki - według uznania (około 10)
-25 dag mąki
-2 dag drożdży
-łyżka mleka
-2 łyżki śmietany 18%
-jedno jajko
-łyżka oleju
-łyżeczka cukru
-szczypta soli
WYKONANIE
Do mąki dodać drożdże, rozmieszać z letnim mlekiem i cukrem, następnie dodać śmietanę, żółtko, olej i szczyptę soli. Wyrobić ciasto i od razu rozwałkować na około 3 mm. Parówki odwinąć z foli i pokroić na odpowiednio krótkie kawałki ( na połówki lub na 1/3 długości, w zależności od tego jak długie chcemy mieć kawałki). Ciasto posmarować roztrzepanym białkiem i pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 5 cm ( wymiary oczywiście podaję w przybliżeniu, nie ma co bawić się linijką, wystarczy zrobić to na oko). Na pokrojonym cieście kładziemy kawałki parówek i zawijamy. Układamy parówki w cieście dość luźno na blaszce wysmarowanej tłuszczem, wierzch ciasta smarujemy białkiem. Pieczemy na złoty kolor. U mnie trwa to około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Podaję je na ciepło z keczupem. Można je również jeść na zimno bez żadnych dodatków

Każdej osobie lubiącej eksperymentować w kuchni życzę smacznego :)

Pamiętam kiedy pierwszy raz usłyszałam o parówkach

w cieście - abstrakcja kulinarna :) ale spróbowałam i efekt był zadowalający, poza tym kilka znajomych po imprezie prosiło o przepis więc musiało smakować
Jak ja to robię?
Składniki:
-parówki - według uznania (około 10)
-25 dag mąki
-2 dag drożdży
-łyżka mleka
-2 łyżki śmietany 18%
-jedno jajko
-łyżka oleju
-łyżeczka cukru
-szczypta soli
WYKONANIE
Do mąki dodać drożdże, rozmieszać z letnim mlekiem i cukrem, następnie dodać śmietanę, żółtko, olej i szczyptę soli. Wyrobić ciasto i od razu rozwałkować na około 3 mm. Parówki odwinąć z foli i pokroić na odpowiednio krótkie kawałki ( na połówki lub na 1/3 długości, w zależności od tego jak długie chcemy mieć kawałki). Ciasto posmarować roztrzepanym białkiem i pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 5 cm ( wymiary oczywiście podaję w przybliżeniu, nie ma co bawić się linijką, wystarczy zrobić to na oko). Na pokrojonym cieście kładziemy kawałki parówek i zawijamy. Układamy parówki w cieście dość luźno na blaszce wysmarowanej tłuszczem, wierzch ciasta smarujemy białkiem. Pieczemy na złoty kolor. U mnie trwa to około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Podaję je na ciepło z keczupem. Można je również jeść na zimno bez żadnych dodatków

Każdej osobie lubiącej eksperymentować w kuchni życzę smacznego :)

Zgłoś naruszenie

joliegarcon08

mój ojciec mówi na to "ptaszki"... xd

2.11 o 19:06      1  | 

Olinskap

RumiChan myślałam tak samo

30.10 o 20:24       | 

RumiChan

Myślałam, że ten poczztek będzie "Pamiętam kiedy pierwszy raz usłyszałam o hot dogach myślałam, ze to gorące psy..." xD

29.10 o 9:43      3  |  Pokaż odpowiedzi

serduszko94

Tez takie robię, są przepyszne. Ja jeszcze dodaje pieczarki i ser :D

28.10 o 14:46       |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY