Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

obiad w 20 minut: biad JEDN...
SKŁADNIKI (12 placuszków): ...
zapiekane tortille z kurcza...
ZAPIEKANKA "GYROS"...
Pizza 4 sery Niezawodne cia...
krokiety z mozzarella , kur...
Pamiętam kiedy pierwszy raz...
Przekąska na sylwestra. Kul...
Pulpety z makaronem w sosie...
Chrupiące pieczarki w serow...
Kurczak jak z KFC... Kto ma...
Najlepszy kurczak na świeci...
QUESADILLA Składniki: -plac...
Zapiekanka gyros Jest to na...
Nikki96355

Nikki96355 od NikOla_II

Dodane 2.11 o 10:46
Obserwuj
Pamiętam kiedy pierwszy raz usłyszałam o parówkach w cieście - abstrakcja kulinarna :) ale spróbowałam i efekt był zadowalający, poza tym kilku znajomych po imprezie prosiło o przepis więc musiało smakować Jak ja to robię? Składniki: -parówki - według uznania (około 10) -25 dag mąki -2 dag drożdży -łyżka mleka -2 łyżki śmietany 18% -jedno jajko -łyżka oleju -łyżeczka cukru -szczypta soli WYKONANIE Do mąki dodać drożdże, rozmieszać z letnim mlekiem i cukrem, następnie dodać śmietanę, żółtko, olej i szczyptę soli. Wyrobić ciasto i od razu rozwałkować na około 3 mm. Parówki odwinąć z foli i pokroić na odpowiednio krótkie kawałki ( na połówki lub na 1/3 długości, w zależności od tego jak długie chcemy mieć kawałki). Ciasto posmarować roztrzepanym białkiem i pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 5 cm ( wymiary oczywiście podaję w przybliżeniu, nie ma co bawić się linijką, wystarczy zrobić to na oko). Na pokrojonym cieście kładziemy kawałki parówek i zawijamy. Układamy parówki w cieście dość luźno na blaszce wysmarowanej tłuszczem, wierzch ciasta smarujemy białkiem. Pieczemy na złoty kolor. U mnie trwa to około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Podaję je na ciepło z keczupem. Można je również jeść na zimno bez żadnych dodatków Każdej osobie lubiącej eksperymentować w kuchni życzę smacznego :)

Pamiętam kiedy pierwszy raz usłyszałam o parówkach

w cieście - abstrakcja kulinarna :) ale spróbowałam i efekt był zadowalający, poza tym kilku znajomych po imprezie prosiło o przepis więc musiało smakować Jak ja to robię? Składniki: -parówki - według uznania (około 10) -25 dag mąki -2 dag drożdży -łyżka mleka -2 łyżki śmietany 18% -jedno jajko -łyżka oleju -łyżeczka cukru -szczypta soli WYKONANIE Do mąki dodać drożdże, rozmieszać z letnim mlekiem i cukrem, następnie dodać śmietanę, żółtko, olej i szczyptę soli. Wyrobić ciasto i od razu rozwałkować na około 3 mm. Parówki odwinąć z foli i pokroić na odpowiednio krótkie kawałki ( na połówki lub na 1/3 długości, w zależności od tego jak długie chcemy mieć kawałki). Ciasto posmarować roztrzepanym białkiem i pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 5 cm ( wymiary oczywiście podaję w przybliżeniu, nie ma co bawić się linijką, wystarczy zrobić to na oko). Na pokrojonym cieście kładziemy kawałki parówek i zawijamy. Układamy parówki w cieście dość luźno na blaszce wysmarowanej tłuszczem, wierzch ciasta smarujemy białkiem. Pieczemy na złoty kolor. U mnie trwa to około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Podaję je na ciepło z keczupem. Można je również jeść na zimno bez żadnych dodatków Każdej osobie lubiącej eksperymentować w kuchni życzę smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Dania Przez żołądek do serca ♡ yammiii Kulinaria +97 innych
Zgłoś naruszenie

joliegarcon08

mój ojciec mówi na to "ptaszki"... xd

1  |  2.11 o 19:06  

Olinskap

RumiChan myślałam tak samo

 |  30.10 o 20:24  

RumiChan

Myślałam, że ten poczztek będzie "Pamiętam kiedy pierwszy raz usłyszałam o hot dogach myślałam, ze to gorące psy..." xD

3  |  29.10 o 9:43   Pokaż odpowiedzi

serduszko94

Tez takie robię, są przepyszne. Ja jeszcze dodaje pieczarki i ser :D

 |  28.10 o 14:46   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: