Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Zdrowe kulki mocy z komosą ...
Pierniczki na Boże Narodzenie
Bounty
Składniki •	Ciasto na naleś...
Placuszki na maślance z ser...
Bardzo puszyste bułeczki Sk...
Kotlety ziemniaczane w waflu
Pampuchy Składniki: ok. 0.5...
Czosnkowe mini bagietki Zac...
Sernik obłędnie kokosowy Sk...
Słodkie bułeczki z bitą śmi...
Tarta Składniki na kruchy s...
Szyszkowa dama
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Lody z jogurtu greckiego (b...
Składniki: 2 x po 1,5 kg sc...
Chleb z chrupiącą skórką 1 ...
Markizy z płatkami owsianym...
Sałatka z kurczakiem i anan...
Paluchy wiedźmy na Hallowee...
Bajgle pizzowe, czyli pizza...
Domowe ciasto Milky Way bez...
Mercedes wśród serników – p...
Ciasto toffi – bez pieczenia
Tarta malinowa bez pieczeni...
Snickers bez pieczenia masa...
hateORlove

hateORlove

Dodane 7.04 o 16:45
Obserwuj
Pampuchy Składniki: ok. 0.5 kg mąki pszennej szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła stopionego 3 dag świeżych drożdży sól i cukier Sposób przygotowania: Z ciepłego mleka (pół szklanki), drożdży, niewielkiej ilości mąki i odrobiny cukru sporządź zaczyn, który powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (musi podwoić swój rozmiar). Do miski wsyp pozostałą mąkę i wlej pozostałe mleko, wbij jajka i wlej wyrośnięty rozczyn drożdżowy. Ciasto na buchty wyrabiaj ręką tak długo, aż będzie odrywać się od brzegów miski. My użyliśmy silnego miksera. Dodaj stopione i ostudzone masło, szczyptę soli i dalej wyrabiaj. Ponownie przykryj miskę ściereczką i ustaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (do podwojenia swojej objętości). Uformuj okrągłe bułeczki wielkości pączków i ułóż je na stolnicy posypanej mąką. Przykryj je ściereczką, żeby nie wyschły. Gdy kluski zaczną rosnąć, gotuj je na parze, koniecznie pod przykryciem. Z braku specjalnej wkładki do gotowania na parze, można sobie poradzić inaczej: szeroki garnek z wrzącą wodą nakrywamy płócienną ściereczką/gazą/muślinem i obwiązujemy sznurkiem wokół brzegu. Na materiale układamy pyzy partiami i nakrywamy miską dopasowaną do obwodu garnka. Pampuchy gotuje się ok. 10 min, muszą urosnąć i być puszyste. Pyzy można podawać z sosami słodkimi i wytrawnymi. Zawsze jednak bułki je się gorące.

Pampuchy Składniki: ok.

0.5 kg mąki pszennej szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki masła stopionego 3 dag świeżych drożdży sól i cukier Sposób przygotowania: Z ciepłego mleka (pół szklanki), drożdży, niewielkiej ilości mąki i odrobiny cukru sporządź zaczyn, który powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (musi podwoić swój rozmiar). Do miski wsyp pozostałą mąkę i wlej pozostałe mleko, wbij jajka i wlej wyrośnięty rozczyn drożdżowy. Ciasto na buchty wyrabiaj ręką tak długo, aż będzie odrywać się od brzegów miski. My użyliśmy silnego miksera. Dodaj stopione i ostudzone masło, szczyptę soli i dalej wyrabiaj. Ponownie przykryj miskę ściereczką i ustaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (do podwojenia swojej objętości). Uformuj okrągłe bułeczki wielkości pączków i ułóż je na stolnicy posypanej mąką. Przykryj je ściereczką, żeby nie wyschły. Gdy kluski zaczną rosnąć, gotuj je na parze, koniecznie pod przykryciem. Z braku specjalnej wkładki do gotowania na parze, można sobie poradzić inaczej: szeroki garnek z wrzącą wodą nakrywamy płócienną ściereczką/gazą/muślinem i obwiązujemy sznurkiem wokół brzegu. Na materiale układamy pyzy partiami i nakrywamy miską dopasowaną do obwodu garnka. Pampuchy gotuje się ok. 10 min, muszą urosnąć i być puszyste. Pyzy można podawać z sosami słodkimi i wytrawnymi. Zawsze jednak bułki je się gorące.

Zszywka przypięta także na tablicach:
PAPU przepisy
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: