Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...

Więcej zszywek ze źródła

jaskiniasmaku.blogspot.com

Składniki:

1 kg pomidorów ... Granita kawowa - idealna na... Czekoladowe kostki z bakali... Mascarpone z borówkami


  ... Panna Cotta z musem truskaw... Czekoladowe fondue


Czekol... Pudding czekoladowy


Skład... Gorąca czekolada pistacjowa... Deser z galaretką, malinami...

Panna Cotta z musem truskawkowym



Tego deseru chyba nikomu nie muszę przedstawiać, ale jest tak prosty w przygotowaniu i zarazem pyszny, że każdy powinien go spróbować:) Polecam!

Składniki:

700 ml śmietany kremówki 30- 36%
70 gram cukru
1 laska wanilii
2,5 łyżeczki żelatyny

Wanilię przecinamy wzdłuż i za pomocą noża wydobywamy ziarenka. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody Do garnka z grubym dnem wlewamy śmietankę, dodajemy cukier i ziarenka wanilii. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 2 minuty. Odstawiamy z ognia. Wrzucamy żelatynę i mieszamy dokładnie aż całkowicie się rozpuści. Wlewamy do 6 mniejszych lub 4 większych, okrągłych naczyń. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Aby łatwo wyciągną gotowy deser z foremki, najlepiej zanurzyć ją na kilka sekund, po brzeg w gorącej wodzie. Deser wykładamy na talerzyk i polewamy musem truskawkowym.

Mus truskawkowy:

ok 300 gram truskawek (świeże lub mrożone)
cukier do smaku

Truskawki i cukier wrzucamy do garnka z grubym dnem. Podgrzewamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Rozdrabniamy blenderem i studzimy.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY