Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą
2-3 papryki
300 g piersi z kurczaka
2 kulki mozzarelli
100 g żółtego sera
250 g pomidorów
sól prowansalska
olej do smażenia
Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę,Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę, 4 plasterki zostawić na wierzch. Pomidory i ser żółty również pokroić w kostkę.Usmażonego kurczaka i pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać , do smaku jeszcze lekko posolić solą prowansalską. Gotowy farsz odstawić. Papryki przekroić wzdłuż, wydrążyc nasiona. Połówki papryki nadziać przygotowanym farszem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w paski mozzarellę. Wstawić do piekranika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25- 30 minut.
Polubili:
wera609
Użytkownicy także przypinają: