Więcej zszywek z tablicy

Fit

Obiad na Zdrowo: 15 FIT Prz...
Fit Kolacja: TOP 12 Przepis...
Zdrowe Śniadanie: TOP 12 Pr...
Najlepsze przekąski do szko...
Pomidory nadziewane tuńczyk...
Owoce, jogurt grecki, miód ...
Dietetyczne spaghetti
Ostat...
Owsiane placki z serka wiej...
Pełnoziarniste placki kakao...
-20 kg, ale na tym nie końc...
FIT 2 SKŁADNIKOWE PLACUSZKI...
Dietetyczne frytki z selera...
#FOODBOOK Przegląd mojego menu
Od miesiąca jestem na dieci...
FIT PLACUSZKI Z CUKINII I M...
Składniki: kilka ziemniaków...
50 dietetycznych przekąsek ...
Jak zrobić najprostsze domo...
koktajl arbuzowy
DIETETYCZNA SAŁATKA Z BROKU...
Omlet* 3 jajka, 1/4 szklank...
Papryka faszerowana kurczak...
Kotlety z kaszy jaglanej i ...
Przepisy na wszystkie smoot...
Batoniki mocy (bez glutenu ...
szybka fit pizza bez drożdż...
OjTaamOjTaam

OjTaamOjTaam od roksanka16

Dodane 14.05 o 22:50
Obserwuj
Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarelą składniki: 2-3 papryki, zależy od wielkości ja dokładnie zużyłam 2,5 300 g piersi z kurczaka 2 kulki mozzarelli 100 g żółtego sera 250 g pomidorów sól prowansalska olej do smażenia Przygotowanie Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Mięso oprószyć solą prowansalską i krótko obsmażyć na patelni - aby tylko zmieniło kolor. Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę, 4 plasterki zostawić na wierzch. Pomidory i ser żółty również pokroić w kostkę. Jeśli przeszkadzają nam skórki z pomidorów można je przed pokrojeniem sparzyć i obrać. Usmażonego kurczaka i pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać , do smaku jeszcze lekko posolić solą prowansalską. Gotowy farsz odstawić. Papryki przekroić wzdłuż, wydrążyć nasiona. Połówki papryki nadziać przygotowanym farszem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w paski mozzarellę, którą wcześniej odłożyliśmy. Nadziane papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać szklanką wody lub bulionu. Wstawić do piekranika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut.

Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarelą składniki:

2-3 papryki, zależy od wielkości ja dokładnie zużyłam 2,5 300 g piersi z kurczaka 2 kulki mozzarelli 100 g żółtego sera 250 g pomidorów sól prowansalska olej do smażenia Przygotowanie Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Mięso oprószyć solą prowansalską i krótko obsmażyć na patelni - aby tylko zmieniło kolor. Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę, 4 plasterki zostawić na wierzch. Pomidory i ser żółty również pokroić w kostkę. Jeśli przeszkadzają nam skórki z pomidorów można je przed pokrojeniem sparzyć i obrać. Usmażonego kurczaka i pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać , do smaku jeszcze lekko posolić solą prowansalską. Gotowy farsz odstawić. Papryki przekroić wzdłuż, wydrążyć nasiona. Połówki papryki nadziać przygotowanym farszem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w paski mozzarellę, którą wcześniej odłożyliśmy. Nadziane papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać szklanką wody lub bulionu. Wstawić do piekranika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie Ulubione kuchnia Kuchnia +76 innych
Zgłoś naruszenie

dzoana4

Robię trochę inaczej, ale tego przepisu również spróbuję, pychota ;)

 |  3.03 o 11:54  

marakesz4

właśnie wstawiłam do piekarnika ciekawe jak wyjdą :)

 |  29.02 o 15:01  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: