Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Sałatka z serem i pieczarka...
...
Faszerowana Bagietka na Cie...
Kurczak ze szpinakiem
  Owocowy deser Składniki: ...
***
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
Ciasto czekoladowe z karmel...
slimlegs
Rolada pomidorowa z szynką
Ciasto z porzeczkami i krus...
...
Napoleonka na herbatnikach
Roladki z kurczaka z serem ...
Słodko-pikantny kurczak po ...
Brownie truskawka w czekola...
Zupa chrzanowa
Babka kajmakowa
Schab w sosie brokułowym
Kisz (quiche) serowo-szpina...
Kurczak pieczony na ryżu
Wielkanocne jajka w szynce ...
Paprykarz Składniki: 2szt. ...
Babka kawowa z polewą krówkową
Ciasto słonecznikowiec, bez...
niulka17

niulka17 od zoom

Dodane 26.03 o 21:54
Obserwuj
Paprykarz Składniki: 2szt. wędzonej makreli torebka ryżu 100g 3 cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 2 marchewki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 1 kartonik przecieru pomidorowego papryka ostra i słodka w proszku do smaku pieprz czarny,ziołowy do smaku sól Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 7min od zagotowania wody. Studzimy.Z ryb usuwamy skórę, ości, a mięso rozdrabniamy widelcem. Drobno kroimy cebulę i szklimy ją na 3 łyżkach oleju. Obraną marchew ścieramy na tarce. Drobno kroimy papryczki chili, czosnek i dodajemy do smażącej się cebuli razem z tartą marchewką. Warzywa smażymy około 10 minut. Do warzyw dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje się i powstanie gęsty sos. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i mięso z ryb. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku. Słoiki z paprykarzem do szybkowara na 30min SMACZNEGO

Paprykarz Składniki: 2szt.

wędzonej makreli torebka ryżu 100g 3 cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 2 marchewki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 1 kartonik przecieru pomidorowego papryka ostra i słodka w proszku do smaku pieprz czarny,ziołowy do smaku sól Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 7min od zagotowania wody. Studzimy.Z ryb usuwamy skórę, ości, a mięso rozdrabniamy widelcem. Drobno kroimy cebulę i szklimy ją na 3 łyżkach oleju. Obraną marchew ścieramy na tarce. Drobno kroimy papryczki chili, czosnek i dodajemy do smażącej się cebuli razem z tartą marchewką. Warzywa smażymy około 10 minut. Do warzyw dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje się i powstanie gęsty sos. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i mięso z ryb. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku. Słoiki z paprykarzem do szybkowara na 30min SMACZNEGO

Zszywka przypięta także na tablicach:
jadlo Uzyte przepisiki Pomysły +41 innych
Zgłoś naruszenie

Myszeczka

UwielbiAm smak dzieciństwa

 |  1 22.03 o 10:06  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: