Więcej zszywek z tablicy

PRZEPISY

Ciasteczka z niespodzianką,...
Grzanki czosnkowe, polecam ...
Bułeczki z czosnkiem
Składn...
Domowa pizza Capriciosa
Przepis na 20 sztuk:
1 łyżk...
Parówki w francuskim wydani...
domowe delicje
...
Składniki:
- 400 g miękkieg...
SKŁADNIKI:

Masa mleczna:

...
MROZONY SERNIK Z NUTELLA

S...
Aż ślinka leci
Ciasteczka! Genialnie prost...
.........
1208
Przepis na pyszne, domowe n...
Kurczak jak z KFC

Składnik...
NANAIMO 
Składniki na spód:...
Zaczyn

15 g świeżych drożd...
są super!
pijane misie
galaretki
mniam!
calypso

calypso od kiciek

Dodane 1.02 o 23:09
Obserwuj
Parówki w francuskim wydaniu.

Składniki:

- parówki około 6 szt.= 3 zł
- ciasto francuskie gotowe (np w Biedronce) = 3,19 zł
- 10 dkg sera żółtego = 2 zł
- 1 jajko = 0,60 zł
- przyprawy (zakładam, że każdy w domu coś posiada)

Koszt całości 8,79 zł
Z podanego przepisu wychodzi jakieś 18 sztuk.

Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy (w zasadzie nacinamy) na 6 pionowych pasków a każdy z nich na 3. Z czego powstaje nam 18 kwadratów.

6 parówek kroimy na 3 części.

Ser ścieramy na tarce.

Na każdym kwadracie układamy parówkę, posypujemy serem i zawijamy wedle uznania.
Zawinięte ciasto francuskie układamy na pergaminie na blaszce.
(UWAGA!! Nie za blisko siebie ponieważ ciasto rośnie i może się posklejać)
Każde ciastko smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ulubioną przyprawą.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 215 stopni jakieś 15-17 minut.
(Zarumieniony kolor).

Można podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.

Parówki w francuskim wydaniu.



Składniki:

- parówki około 6 szt.= 3 zł
- ciasto francuskie gotowe (np w Biedronce) = 3,19 zł
- 10 dkg sera żółtego = 2 zł
- 1 jajko = 0,60 zł
- przyprawy (zakładam, że każdy w domu coś posiada)

Koszt całości 8,79 zł
Z podanego przepisu wychodzi jakieś 18 sztuk.

Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy (w zasadzie nacinamy) na 6 pionowych pasków a każdy z nich na 3. Z czego powstaje nam 18 kwadratów.

6 parówek kroimy na 3 części.

Ser ścieramy na tarce.

Na każdym kwadracie układamy parówkę, posypujemy serem i zawijamy wedle uznania.
Zawinięte ciasto francuskie układamy na pergaminie na blaszce.
(UWAGA!! Nie za blisko siebie ponieważ ciasto rośnie i może się posklejać)
Każde ciastko smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ulubioną przyprawą.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 215 stopni jakieś 15-17 minut.
(Zarumieniony kolor).

Można podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.

Zgłoś naruszenie

slodka123

Jadlam... pychaJadlam... py,h

21.01 o 18:55    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY