Więcej zszywek z tablicy

sos, dip

Tapenada – pasta z czarnych...
Hummus

    2 puszki ciecio...
Pasta z ciecierzycy i suszo...
Pasta z wędzonej makreli

3...
Pasta ze słonecznika

    1...
Prosta pasta z awokado

   ...
Najlepsza pasta jajeczna

 ...
Zdrowa pasta z jajek i awok...
Marynata do kurczaka miodow...
Sos czosnkowy

"Sos te...
Mój sos winegret do sałaty ...
Marynata miodowo-musztardow...
Dip majonezowo-miodowy

Wsp...
Beszamel - Béchamel


    6...
Sos winegret


    oliwa z ...
Sos pomidorowy (błyskawiczn...
Sos pieczarkowo- pomidorowy...
Pikantny sos paprykowo - po...
Tzatziki z serem twarogowym...
Tzatziki


    500ml jogurt...
Czerwone pesto z suszonych ...
Sos śmietanowo – czosnkowy ...
Czosnkowy dressing do sałat...
Paprykowa marynata do mięs ...
Sos jogurtowo – majonezowy ...
Pomidorowy dip/sos 



    ...

Więcej zszywek ze źródła

www.pasjasmaku.com

Biała kiełbasa pieczona w p... Grillowane pieczarki #smacznieizdrowo Wieprzowina po chińsku

2 p... Makaron z łososiem i brokuł... Pikantny kalafior smażony z... Kotlety mielone z rodzynkam... Spaghetti z pieczarkami i s... Makaronowa patelnia

    1/...
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 10.12 o 21:18 z

www.pasjasmaku.com

Obserwuj

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów


250g ciecierzycy (przed ugotowaniem)
5-6 suszonych pomidorów
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
1/2 szklanki wody mineralnej
2 łyżki zalewy z suszonych pomidrów
sól, pieprz

Ciecierzycę zalać wodą i wypłukać. Wylać wodę i wlać nową – zostawić na kilka godzin lub całą noc. Następnie nastawić i ugotować do miękkości.

Ugotowaną ciecierzycę przełożyć do kielicha blendera, dodać suszone pomidory, obrany czosnek i przyprawy. Wlać wodę i zalewę z pomidorów i lekko zmiksować. W razie potrzeby dolać oliwę. Pasta powinna być gładka.

Z powodzeniem można przechowywać w lodówce nawet przez tydzień.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: