Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Jadalne kwiaty
Sałatka Rumiankowe Pole. Pr...
Krem z ciastek speculoos
Rolada tiramisu
Torcik jeżyk :)
SERNIK KRÓLEWSKI Z WANILIĄ
Ciasteczka róże
Sernik japoński-bajecznie l...
Sernik z krówką i orzeszkam...
Pasztet warzywny doskonały ...
SZARLOTKA Z CINI MINIS :)
Chrupiące pieczarki w serow...
Kruche ciasteczka kakaowe z...
Naleśniki zapiekane z kurcz...
Bezy z kremem kawowym
foremki na babeczki :)
pudding chia <3
sałatka warstwowa gyros z r...
[...]
Sernik „Biały Michał” ROBIM...
sałatka na spodzie szpinako...
Przepyszna tarta z kremem c...
kluski z dziurką trochę ina...
Latte Macchiato - wspólny m...
Ciasto cappuccino

Biszkopt...
Domowe Wypieki » Jogurtowa ...
Panna2w

Panna2w

Dodane 25.02 o 12:16
Obserwuj
Pasztet warzywny doskonały Składniki na średnią keksówkę: 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej / około 3/4 suchej szklanki kaszy 1 szklanka orzechów laskowych, zmielonych w młynku lub blenderze 100 ml oleju roślinnego 2 marchewki 2 pietruszki 1 por, tylko biała część 2 laski selera naciowego 2 ząbki czosnku, posiekane 2 - 3 łyżki sosu sojowego 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki 1/2 łyżeczki lubczyku 1/2 łyżeczki tymianku spora szczypta gałki muszkatołowej sól i czarny pieprz Przygotowanie: 1. Pora pokroić na cienkie talarki, na dnie dużego rondla lub garnka rozgrzać olej. Dodać pory, liście laurowe, ziele angielskie i smażyć na niewielkim ogniu do czasu, aż por będzie szklisty i miękki. W tym czasie marchewki oraz pietruszki obrać i zetrzeć na tarce, seler naciowy pokroić w cienką kostkę, a czosnek posiekać. 2. Kiedy pory będą zeszklone, wyjąć ziele angielskie oraz liście laurowe, dodać przygotowane warzywa, posiekany czosnek i dusić na małym ogniu przez około 10 - 15 minut, czyli do czasu, aż warzywa będą bardzo miękkie. 3. Miękkie warzywa przełożyć do dużej miski. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną, orzechy, olej oraz pozostałe przyprawy i zmielić wszystko na gładką masę. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Przełożyć do keksówki i piec przez 30 - 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Wyjąć, studzić przez całą noc, a rano kroić.

Pasztet warzywny doskonały Składniki na średnią

keksówkę: 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej / około 3/4 suchej szklanki kaszy 1 szklanka orzechów laskowych, zmielonych w młynku lub blenderze 100 ml oleju roślinnego 2 marchewki 2 pietruszki 1 por, tylko biała część 2 laski selera naciowego 2 ząbki czosnku, posiekane 2 - 3 łyżki sosu sojowego 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki 1/2 łyżeczki lubczyku 1/2 łyżeczki tymianku spora szczypta gałki muszkatołowej sól i czarny pieprz Przygotowanie: 1. Pora pokroić na cienkie talarki, na dnie dużego rondla lub garnka rozgrzać olej. Dodać pory, liście laurowe, ziele angielskie i smażyć na niewielkim ogniu do czasu, aż por będzie szklisty i miękki. W tym czasie marchewki oraz pietruszki obrać i zetrzeć na tarce, seler naciowy pokroić w cienką kostkę, a czosnek posiekać. 2. Kiedy pory będą zeszklone, wyjąć ziele angielskie oraz liście laurowe, dodać przygotowane warzywa, posiekany czosnek i dusić na małym ogniu przez około 10 - 15 minut, czyli do czasu, aż warzywa będą bardzo miękkie. 3. Miękkie warzywa przełożyć do dużej miski. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną, orzechy, olej oraz pozostałe przyprawy i zmielić wszystko na gładką masę. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Przełożyć do keksówki i piec przez 30 - 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Wyjąć, studzić przez całą noc, a rano kroić.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY