Więcej zszywek z tablicy

Placki warzywne

Warzywne placuszki z szynką...
Placki kalafiorowo - ziemni...
Placki ziemniaczane z twaro...
Placki ziemniaczane ze szpi...
Boxty pancakes - irlandzkie...
Placki ziemniaczane z pokrz...
Wiosenne placki ziemniaczan...
Placki ziemniaczane z żółty...
Chrupiące placki ziemniacza...
Placki ziemniaczane z march...
Ciszki kaszubskie


    zie...
Placki z oliwek i groszku z...
Placki z pieczarek i oscypk...
Chrupiące placki z batatów ...
Placki ziemniaczane z nadzi...
Orkiszowe placki z cukinii ...
Placuszki z młodej kapusty
...
placuszki z cukini


    ok...
Chrupiące placki z młodych ...
Tort z młodej kapusty z szy...
Pasztet z cukinii


    1 k...
Cukinia z piekarnika jak sc...
Bigos z kapusty, cukinii i ...

Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

Dim sum Placki ziemniaczane z kaszanką ... fit ciasto z kremem i owocami Kulki serowe KULKI SEROWE NA IMPREZĘ Ciasto Marysienka Szybkie ciasto z jabłkiem Likier piernikowy
kawka1

kawka1

Dodane 24.07 o 5:26 z

smaker.pl

Obserwuj

Pasztet z cukinii



1 kilogram cukinii
220 gram bułki tartej
3 jajka
20 dag żółtego sera
3 cebule
120 ml oleju
2 łyżki ziół prowansalskich
sól do smaku
pieprz do smaku

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Przygotowanie

Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Posypać solą, przemieszać i odstawić, żeby puściła soki.
Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju.
Odstawić do ostygnięcia.
Gdy cukinia puści soki, dobrze ją odcisnąć i przełożyć do miski.
Dodać cebulę, bułkę tartą, żółtka jajek, olej oraz starty na dużych oczkach ser.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i dokładnie razem wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać do masy i delikatnie razem połączyć.
Formę keksową o wymiarach 30 cm / 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Do formy przełożyć ciasto z cukinii.
Przykryć wierzch.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w 180 - 200 st C.
Po tym czasie pasztet odkryć i piec jeszcze 20 minut w takiej samej temperaturze.
Odstawić do ostygnięcia, chociaż na ciepło pasztet jest równie smaczny.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
f_eronika
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY