Więcej zszywek z tablicy

Coś na ząb

ZWIJANE PALUCHY PIZZOWE Z S...
Schab upieczony w cebuli
Sałatka ziemniaczana z kisz...
Pasztet z dodatkiem śmietan...
Langos

Składniki:

2 ugoto...
Dania i Przekąski z Parówek...
Pierożki/rogaliki z masą ba...
Drożdżowe hot dogi z piecza...
Najlepsze oponki serowe!

P...
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Ciasteczka z mąki ryżowej
Krajanka Oreo
Puszyste pierniczki
Rolada makowa
Sernik z kawą i czekoladą.
Kostka alpejska
Tradycyjny portugalski chle...
Piernikowy tort na winie - ...
Obłędna mussaka!
Sałatka śledziowa z buraczk...
Śledzie w sosie miodowo-mus...
Surówka z marchewki i pora ...
Lasagne mięsno-grzybowe w b...
Ciasto "Krokodyle oczy...
Chleb mleczny
Quiche z kiełbasą krakowską...

Więcej zszywek ze źródła

mojeekspresjekulinarne.blox.pl

Pasztet z dodatkiem śmietan... Rolada czekoladowa z mleczn... Babka(mocno)kakaowa z jogur... Ultimate chocolate layer ca... Słodkie bułeczki z bitą śmi... Orzechowe ciasto przekładan... Biszkopt z galaretką i krem... Puszysty keks na białkach z... Szarlotka przekładana kreme...

Pasztet z dodatkiem śmietany.



Składniki:

3 suszone grzyby
2 średnie piersi z kurczaka
200g łopatki wieprzowej
200g łopatki cielęcej
1 cebula
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
szklanka śmietanki kremówki
3 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
kieliszek koniaku (nie dodawałam)
gałka muszkatołowa
zioła prowansalskie
suszona żurawina (opcjonalnie)
sól pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżeczki pełnoziarnistej musztardy
maggi (opcjonalnie)

Grzyby namoczyć w 1/2 szklanki wody. Kurczaka, cielęcinę i wieprzowinę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Na maśle i oleju zarumienić cebulę, a potem mięso. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Ewentualnie dodać maggi. Dodać grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Dusić do miękkości, podlewając śmietanką. Przestudzone mięso z grzybami zmiksować na gładką masę. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, czosnek i ewentualnie koniak. Wyrobić masę. Doprawić porządnie solą, pieprzem, papryką, gałką, musztardą i ziołami. Masę przełożyć do formy (najlepiej aluminiowej) Piec 80 minut w 180*C. Gdy wystygnie posypać żurawiną.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Coś na ząb

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: