Zasada humanitaryzmu w prawie karnym


Więcej zszywek z tablicy

Mięsa

Wędlina z indyka pieczona w...
Karkówka w musztardowej mar...
Szynka gotowana 
 SKŁADNIKI...
pasztet z kurczaka

Składni...
Miodowy filet z kurczaka z ...
Domowe wędliny parzone
Szynka peklowana domowa
Domowy baleron

Składniki:
...
Schab w mleku według Kuroni...
szynka pieczona w niskiej t...
Schab z szynkowaru (w całoś...
Angielska pieczona szynka n...
Karkówka z szynkowara
Kiełbasa domowa soczysta lu...
Szynka z szynkowara
Szynkowar | Mielonka z łopa...
3 przepisy na Karkówkę
Praktyka u Praktyka - Karkó...
Domowa mielonka
Praktyka u Praktyka - Karkó...
SZYNKOWAR - 
SZYNKA KONSERW...
Szynka z udek ,udówka , prz...
Praktyka u Praktyka - Szynk...
Schab pieczony kruchy jak z...
Schab ze śliwką -soczysty i...
Schab ze śliwką i pieczona ...
elew1

elew1

Dodane 17.03 o 15:07
Obserwuj

pasztet z kurczaka


Składniki

4 udka z kurczaka,
1 średnia marchewka,
2 małe cebule,
25dag pieczarek (może być więcej),
1 kajzerka,
1 jajko,
1/4 kostki masła,
gałka muszkatołowa,
duży ząbek czosnku,
sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie

Udka podsmażamy a następnie razem z pieczarkami, marchewką i cebulą dusimy aż mięso będzie miękkie. Kiedy mięso lekko przestygnie oddzielamy od kości.

W wywarze z duszenia moczymy kajzerkę.

Mięso z warzywami i namoczoną bułką mielimy w maszynce; można to zrobić dwa razy wtedy pasztet będzie bardziej kremowy.

Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, rozpuszczone masło i całe jajko.

Masę wyrabiamy, dodając do smaku sol, pieprz, gałkę muszkatołową.

Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170 st ok. 60 min.

Polubili: autsajderkaa
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: