„Antygona” Sofoklesa- mój stosunek do działań bohaterki


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia - do chleba

Składniki

    1 kg cukinii...
PASTY DO PIECZYWA
 Pasty do...
PASZTET Z SELERA, PIETRUSZK...
Warzywny pasztet z selera, ...
OSTRA MUSZTARDA ANGIELSKA

...
MUSZTARDA PEŁNOZIARNISTA Z ...
MUSZTARDA AMERYKAŃSKA



na...
MUSZTARDA FRANCUSKA

na 2 s...
Musztarda



na 1 słoik o p...
Szybkie pesto z pieczonej d...
Kawior z bakłażana

Składni...
Wegetariański smalec z jabł...
asta do chleba z brokuła i ...
Domowe masło orzechowe

   ...
batoniki

Składniki:

    4...
Pasta kanapkowa z bobu z do...
wiedzmanna

wiedzmanna

Dodane 17.12 o 14:08
Obserwuj

PASZTET Z SELERA, PIETRUSZKI I MARCHEWKI



Składniki:
- 2 selery
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 por (tylko biała część)
- 200g kaszy jaglanej SYMBIO (2 woreczki)
- 100g orzechów włoskich
- 50ml+1 łyżka oleju (rzepakowego)
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka koperku
- 0,5 łyżeczki lubczyku
- 0,5 łyżeczki kolendry
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz

Selery, marchwie, pietruszki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju. Pora kroimy w talarki i podsmażamy, aż będzie miękki. Dorzucamy do niego starte lub rozdrobnione warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i dusimy ok. 15 minut. W tym czasie gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W misie blendera umieszczamy duszone warzywa, ugotowaną kaszę, orzechy (możemy użyć mielonych), sos sojowy, zioła i przyprawy. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy masę do keksówki - u mnie 21 x 11 x 7cm (wyłożonej papierem lub nie, to zależy od Waszej wygody) i pieczemy 45 minut w 200 stopniach.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: