Więcej zszywek z tablicy

Cake

tarta limonkowa
spód:
220 g...
Ciasto Piniata
Na 1 babkę (...
Tęczowy tort chałwowy
Skład...
Semifreddo malinowe z pokru...
Sernik z kiwi
Składniki na ...
Pascha czekoladowa z ptasim...
Sernik z fistaszkami

Skład...
Przepyszny kokosowy sernik ...
Potrójnie czekoladowy serni...
Sernik "Zebra" (w...
Sernik kajmakowy (krówkowy)...
Sernik nowojorski
Składniki...
Lekki jagodowy sernik na zi...
Tarta cytrynowa.

Skład:

1...
Czekoladowe brownie z owoca...
Puszysty deser śmietankowy ...
Zimowy tort kokosowy

Skład...
Tort bezowy z musem z mango...
Oreo tiramisu

Skład:

4 żó...
Sernik z białą czekoladą i ...
Sernik na zimno z białą cze...
Basbusa (basbousa) - arabsk...
Bezglutenowe brownie z kasz...
Blok mleczny z żurawiną

Sk...
Sernik z masłem orzechowym ...
Sernik na zimno z frużeliną...

Więcej zszywek ze źródła

stolyzekszczescia.pl

Kawa mrożona

Składniki:
2 ... Lody oreo
Składniki:
3 jajk... Sernik na zimno z frużeliną... Tarta z białą czekoladą i g... Peach pie
Składniki:
Ciasto... Tarta z truskawkami, mascar... Tarta z rabarbarem i crème ... Babka z morelami

Składniki... Tarta z jogurtem greckim i ...
Canis

Canis

Dodane 25.08 o 12:40 z

stolyzekszczescia.pl

Obserwuj

Peach pie

Składniki:
Ciasto:
1 i 1/4 szklanki mąki
50g masła
jajko
1/4 szklanki cukru pudru
łyżeczka ekstraktu
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1-2 łyżki jogurtu naturalnego

Wypełnienie:
trzy brzoskwinie
szklanka kremówki
¾ szklanki cukru pudru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Mąkę i proszek przesiać przez sito. Dodać zimne masło, posiekać i rozdrobnić na kuleczki wielkości groszku. Wbić jajko, dodać cukier, ekstrakt i ugnieść ciasto. W razie potrzeby (kiedy będzie zbyt sypkie) dodać łyżkę bądź dwie jogurtu naturalnego. Tak zagniecione ciasto wstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny.
W tym czasie przygotować wypełnienie tarty. Brzoskwinie włożyć do gotującej wody, przykręcić ogień i zostawić pod przykryciem na ok. 2 minuty. Zdjąć garnek z ognia, wyjąć jeszcze ciepłe brzoskwinie z wody widelcem i obrać ze skórki – najlepiej nożykiem z „ząbkami”. Pokroić je na plasterki.
Cukier puder wymieszać z mąką ziemniaczaną. Do wysokiego naczynia wlać kremówkę oraz ekstrakt i na wolnych obrotach wsypywać do niej cukier wymieszany z mąką. Miksować do połączenia składników.
Z lodówki wyjąć schłodzone ciasto i rozwałkować je, podsypując niewielką ilością mąki. Wylepić ciastem formę do tarty o średnicy 24 cm. Na spód wyłożyć plasterki brzoskwini i wylać na nie masę kremową.
Piekarnik rozgrzać do 220°C. Wstawić ciasto do piekarnika i piec przez 15 minut, zmniejszyć temperaturę do 200°C i piec kolejne 35-40 minut (aż masa kremowa się zetnie). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, ostudzić i schłodzić w lodówce. Dobrze smakuje posypana cynamonem. Pycha !

Polubili: Andzia45
Zszywka przypięta także na tablicach:

kuchnia

omnomnomnom xd

tarty

*Słodkości*

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: