Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko

Lekki deser owocowo-ryżowy
Pączki pieczone w piekarniku
Bułeczki maślane wymarzone ...
Na dobry początek dnia :)
...
Zaproszenia na bezpłatną wi...
...
Paluchy z ciasta francuskie...
Zapiekany ryż z brokułem i ...
Domowe nuggetsy z piekarnik...
Bułeczki serowo-ziołowe
Krokiety z kalafiora i czos...
Zawijane ciasto francuskie ...
Najlepsze calzone czyli piz...
zapiekane tortille z kurcza...
2 marchewki
2 ząbki czosnku...
Pyszne paluchy!
6 pomysłów na koktajle owoc...
Rożki z mięsem mielonym  Sk...
QUESADILLA

Składniki: 
-pl...
choinka z ciasta francuskiego
Kolejne pyszne zastosowanie...
Roladki z piersi indyka ze ...
Frittata ze szpinakiem, pom...
Dzisiejszy przepis nadesłał...
PEŁNOZIARNISTE PIEROGI Z KU...
OlaWaszkiewicz

OlaWaszkiewicz od lanaibanana123

Dodane 28.09 o 22:14
Obserwuj
PEŁNOZIARNISTE PIEROGI Z KURCZAKIEM | 

Składniki:

56 g Jaja kurze całe
260 g Mąka pszenna, typ 500
6 g Cukier
15 g Czosnek
50 g Drożdże piekarskie, prasowane
400 g Kurczak brojler, pierś bez skóry
400 g Mąka pszenna pełnoziarnista - pełne ziarno Lubella
10 ml Oliwa z oliwek
1 g Przyprawy - pieprz czarny, suszony
100 g Ser feta
5 g Sól biała
125 g Szpinak, świeży
360 ml Woda mineralna niegazowana
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mąkę pełnoziarnistą przesiać. Drożdże dokładnie wymieszać z 3 łyżkami ciepłej wody i dodać do mąki. Ciasto zagnieść dolewając wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zagniecione ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godz.
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, dodać wyciśnięty czosnek, pieprz, sól, szpinak w liściach i podsmażyć na oliwie do zarumienienia mięsa. Po chwili dodać pokruszoną fetę i tak przygotowany farsz odstawić do wystudzenia.
Ciasto rozwałkować i wykroić koła, do środka nakładać farsz, zakleić jak pierogi i ułożyć na blasze do pieczenia posmarowanej roztrzepanym jajkiem. Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

PEŁNOZIARNISTE PIEROGI Z KURCZAKIEM |


Składniki:

56 g Jaja kurze całe
260 g Mąka pszenna, typ 500
6 g Cukier
15 g Czosnek
50 g Drożdże piekarskie, prasowane
400 g Kurczak brojler, pierś bez skóry
400 g Mąka pszenna pełnoziarnista - pełne ziarno Lubella
10 ml Oliwa z oliwek
1 g Przyprawy - pieprz czarny, suszony
100 g Ser feta
5 g Sól biała
125 g Szpinak, świeży
360 ml Woda mineralna niegazowana
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mąkę pełnoziarnistą przesiać. Drożdże dokładnie wymieszać z 3 łyżkami ciepłej wody i dodać do mąki. Ciasto zagnieść dolewając wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zagniecione ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godz.
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, dodać wyciśnięty czosnek, pieprz, sól, szpinak w liściach i podsmażyć na oliwie do zarumienienia mięsa. Po chwili dodać pokruszoną fetę i tak przygotowany farsz odstawić do wystudzenia.
Ciasto rozwałkować i wykroić koła, do środka nakładać farsz, zakleić jak pierogi i ułożyć na blasze do pieczenia posmarowanej roztrzepanym jajkiem. Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonko Kuchnia Dieta
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: