Motyw Boga w literaturze różnych epok.


Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

mąka pełnoziarnista, woda, ...
FIT PLACUSZKI Z CUKINII I M...
naleśniki
SZPINAKOWOBROKUŁOWELOVE <...
Dietetyczne frytki z selera...
Pełnoziarniste pierogi ze s...
80 KCAL! 
Muffinki jajeczno...
myskamyska

myskamyska

Dodane 9.06 o 16:18
Obserwuj
Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i serem feta
Z podanych składników powstaje około 20 pierożków po 34 kalorii każdy. Całość ma 670 kcal.
Porcja 200 kcal to 6 pierogów
Składniki:
Farsz:
•	300 g świeżego szpinaku
•	60 g chudego sera feta
•	2 duże ząbki czosnku
•	łyżeczka oliwy 5 g
•	pieprz cytrynowy

Ciasto:
•	2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 90 g
•	1/3 szklanki mąki pszennej zwykłej 40 g
•	około pół szklanki gorącej wody

Przygotowanie:
Wyrób ciasto na pierogi – wysyp mąkę na stolnicę i powoli dolewaj po trochu gorącej wody, ugniatając ciasto. Odstaw je pod przykryciem, i przygotuj farsz. Na patelnie  dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczke oliwy podsmaż kilka sekund. Dodaj dokładnie umyty i pokrojony szpinak i duś, aż szpinak zwiędnie, a nadmiar wody odparuje, dopraw pieprzem cytrynowym. Ostudź szpinak, aby farsz łatwiej było nakładać na pierogi. Dodaj pokruszoną fetę i wymieszaj. Ciasto rozwałkuj i wytnij małe kółka. Sklejaj pierogi tak jak na zdjęciu. Na każdy krążek z ciasta przypada około łyżeczka farszu. Zagotuj osoloną wodę, wrzuć do niej pierogi i gotuj 2 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Smacznego:)

Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i serem feta

Z podanych składników powstaje około 20 pierożków po 34 kalorii każdy. Całość ma 670 kcal.
Porcja 200 kcal to 6 pierogów
Składniki:
Farsz:
• 300 g świeżego szpinaku
• 60 g chudego sera feta
• 2 duże ząbki czosnku
• łyżeczka oliwy 5 g
• pieprz cytrynowy

Ciasto:
• 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 90 g
• 1/3 szklanki mąki pszennej zwykłej 40 g
• około pół szklanki gorącej wody

Przygotowanie:
Wyrób ciasto na pierogi – wysyp mąkę na stolnicę i powoli dolewaj po trochu gorącej wody, ugniatając ciasto. Odstaw je pod przykryciem, i przygotuj farsz. Na patelnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczke oliwy podsmaż kilka sekund. Dodaj dokładnie umyty i pokrojony szpinak i duś, aż szpinak zwiędnie, a nadmiar wody odparuje, dopraw pieprzem cytrynowym. Ostudź szpinak, aby farsz łatwiej było nakładać na pierogi. Dodaj pokruszoną fetę i wymieszaj. Ciasto rozwałkuj i wytnij małe kółka. Sklejaj pierogi tak jak na zdjęciu. Na każdy krążek z ciasta przypada około łyżeczka farszu. Zagotuj osoloną wodę, wrzuć do niej pierogi i gotuj 2 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Smacznego:)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: