Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

Ciasto kruche ze śliwkami i... Sernik na zimno z malinami GOŁĄBKI NA SPOSÓB CHIŃSKI
Z... ZUPA KREM Z PORA I JABŁKA Filety z kurczaka w sosie z... Makaron z łososiem wędzonym... ZWIJANE PALUCHY PIZZOWE Z S... Quesadilla

Składniki
4 por... zapiekanka

Składniki
4 por...
wiedzmanna

wiedzmanna

Dodane 11.08 o 12:16 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

Pesto bazyliowe



Składniki
ok. 1/2 szklanki

25 g liści bazylii (1 "doniczka")
1/3 małego ząbka czosnku
25 g (2 łyżki) orzeszków pinii (zrumienionych na suchej patelni)
10 g tartego parmezanu
70 ml oliwy extra vergine
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie

Wszystkie składniki utrzeć w moździerzu lub zmiksować rozdrabniaczem (lub mini melakserem lub blenderem), tak aby powstały małe drobinki składników, na koniec doprawić solą morską i pieprzem.

Wskazówki

Orzeszki piniowe można zastępować pestkami dyni lub orzechami nerkowca, ewentualnie orzechami włoskimi, smak takiego pesto będzie jednak nieco inny. Zamiast parmezanu można użyć grana padano, pecorino lub innego twardego sera np. Bursztyn.

Polubili: juta1406 Podjarka
Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY