Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Czy ktoś ma w pdf?
burgery z marchewki
dekoracyjne myki ;)
xxxx
.....
Domowe Monte (jaglane). Pys...
...
...
Chleb dla początkujących
Owsianka dla niemowlat
pomysł na szaszłyki :)
Biała kiełbasa pieczona z c...
bułki do hamburgerów II
Skł...
Bułeczki hamburgerowe – ide...
Chleb
chleb na drożdżach- szybki,...
Bułki, domowe hot-dogi
Kulki ziemniaczane z serem
Ziemniaczane Krokiety Neapo...
Niezastąpiony po szaleństwa...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Panierowane paluszki ziemni...
Sznycelki z żółtym serem, k...
Domowy Grander jak z KFC pr...
Domowy Cheeseburger przepis
SYROP IMBIROWO-MIODOWY....I...
DanusiaK

DanusiaK od orara

Dodane 6.05 o 15:23
Obserwuj
Pesto paprykowe
Składniki
papryka czerwona, 3 sztuki
płatki migdałów, 2-3 łyżki
oliwa z oliwek, 4-5 łyżek
czosnek, 2 ząbki
papryka słodka, 1 łyżeczka
papryka ostra, 1/2 łyżeczki
natka pietruszki, 1 mały pęczek
sól, pieprz

Sposób przygotowania
1. Z papryk wyciąć gniazda i podzielić na 4 części. Usunąć białe błonki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (funkcja grill) na 15-20 minut. Kiedy skórki papryk będą czerniały przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Zostawić na 20 minut. Następnie ściągnąć skórę.

2. Na suchej patelni uprażyć migdały. Przełożyć do blendera. Na oliwie zarumienić posiekany czosnek oraz paprykę słodką i ostrą. Całość wlać do blendera. Dodać pietruszkę. Zmiksować. Następnie dorzucić pieczone papryki i ponownie zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem

Pesto paprykowe

Składniki
papryka czerwona, 3 sztuki
płatki migdałów, 2-3 łyżki
oliwa z oliwek, 4-5 łyżek
czosnek, 2 ząbki
papryka słodka, 1 łyżeczka
papryka ostra, 1/2 łyżeczki
natka pietruszki, 1 mały pęczek
sól, pieprz

Sposób przygotowania
1. Z papryk wyciąć gniazda i podzielić na 4 części. Usunąć białe błonki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (funkcja grill) na 15-20 minut. Kiedy skórki papryk będą czerniały przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Zostawić na 20 minut. Następnie ściągnąć skórę.

2. Na suchej patelni uprażyć migdały. Przełożyć do blendera. Na oliwie zarumienić posiekany czosnek oraz paprykę słodką i ostrą. Całość wlać do blendera. Dodać pietruszkę. Zmiksować. Następnie dorzucić pieczone papryki i ponownie zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY