Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...

Więcej zszywek ze źródła

malacukierenka.pl

Najlepsze KRUCHE ROGALIKI z... Proste Ciasto CZEKOLADOWA K... SZARLOTKA z BEZĄ z dużą ilo... Najprostsze PYSZNE MINI Pąc... Owocowy TORCIK z CIASTA FRA... Mega Ciasto BANANOWE ze Śmi... PYSZNA Sernikowa Szarlotka.... Ciasto LION Bez Pieczenia z... Proste Bezy Choinki. Przepi...
jarecka

jarecka

Dodane 4.04 o 14:45 z

malacukierenka.pl

Obserwuj

Pianka pomarańczowa z masą krówkową


Bardzo szybki w przygotowaniu, smaczny deser z galaretki pomarańczowej, śmietanki i masy krówkowej.

Składniki na 4 porcje:
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
250g śmietanki kremówki 30% lub 36%
8 biszkoptów
4 łyżki likieru pomarańczowego najlepiej Cointreau
1-2 łyżki syropu cytryna – bergamotka (niekoniecznie)
8 łyżeczek masy krówkowej z puszki
4 łyżeczki płatków migdałowych

1. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.

2. Śmietankę ubijać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na średnich obrotach. Ciągle ubijając wlewać powoli ostygniętą galaretkę, dodać łyżkę syropu, wymieszać. Jeśli masa nie zrobi się gęsta, należy wstawić ją na chwilę do lodówki.

3. Do czterech pucharków wkruszamy po dwa biszkopty i zalewamy łyżką likieru pomarańczowego. Rozlewamy tężejący krem.

4. Masę krówkową przekładamy do miseczki i podgrzewamy przez chwilę w mikrofali, aby bardziej zmiękła.

5. Do każdego pucharka dodajemy po łyżeczce masy krówkowej, gdzie zanurzy się ona w piance pomarańczowej (opadnie na dno) i wkładamy pucharki do lodówki na około 1-2 godziny.

6. Kiedy pianka stężeje, na wierzch nakładamy resztę masy krówkowej i posypujemy płatkami migdałowymi, można znów deser wstawić do lodówki lub od razu podawać.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
wera609
lofelive
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY