Człowiek – zmagający się z losem samotnik poszukujący swojej drogi życiowej.


Ganja_

Ganja_

Dodane 5.08 o 11:34
Obserwuj
PIANKOWY KOKOSOWY KREM JAGLANY Z JAGODAMI, ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI I GORZKĄ CZEKOLADĄ

Przepis:

50g kaszy jaglanej
200ml wody
100ml mleka
20g wiórków kokosowych (zmielonych w młynku)
1 białko
sól do smaku
stewia (lub inne słodzidło)
garść jagód
orzechy brazylijskie
posiekana gorzka czekolada

Kaszę przepłukujemy zimną, a następnie wrzącą wodą. Wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. W tym czasie mielimy wiórki i ubijamy białko na sztywno ze szczyptą soli. Gdy kasza będzie już miękka dolewamy mleka i gotujemy jeszcze 2-3 minuty czekając, aby kasza go trochę wsiąknęła. Zestawiamy garnuszek z ognia i blendujemy ze słodzidłem oraz zmielonymi wiórkami kokosowymi do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie dodajemy ubite białko i na najwolniejszych obrotach miksera łączymy z masą. Gotowy krem przekładamy do miseczki i podajemy z dodatkami.
Smacznego!

PIANKOWY KOKOSOWY KREM JAGLANY Z JAGODAMI, ORZECHAMI

BRAZYLIJSKIMI I GORZKĄ CZEKOLADĄ

Przepis:

50g kaszy jaglanej
200ml wody
100ml mleka
20g wiórków kokosowych (zmielonych w młynku)
1 białko
sól do smaku
stewia (lub inne słodzidło)
garść jagód
orzechy brazylijskie
posiekana gorzka czekolada

Kaszę przepłukujemy zimną, a następnie wrzącą wodą. Wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. W tym czasie mielimy wiórki i ubijamy białko na sztywno ze szczyptą soli. Gdy kasza będzie już miękka dolewamy mleka i gotujemy jeszcze 2-3 minuty czekając, aby kasza go trochę wsiąknęła. Zestawiamy garnuszek z ognia i blendujemy ze słodzidłem oraz zmielonymi wiórkami kokosowymi do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie dodajemy ubite białko i na najwolniejszych obrotach miksera łączymy z masą. Gotowy krem przekładamy do miseczki i podajemy z dodatkami.
Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: