Więcej zszywek z tablicy

cos na zab

Ciasto bez pieczenia Nesqui...
Pierożki ziemniaczane z pie...
Ciasto z krakersami bez pie...
Pizza z patelni
Sałatka z serka wiejskiego ...
...
Krakowskie drożdżówki z serem
Ciasto - wuzetki
12 Pysznych Przepisów na Św...
CUKINIA ZAPIEKANA Z MOZZARE...
Smacznego!
Łódeczki z kurczakiem,piecz...
Nie drogo i smacznie. Makar...
NALEŚNIKI IDEALNE
Składniki...
Dziś na tapecie: blok kakao...
Morelowe ciasteczka ;3

Skł...
Zapiekane ziemniaczki z mas...
Idealny podwieczorek. Racuc...
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI
Truskawkowe Mojito
Ciasto śnieżny puch
Naleśniki z serem
Placuszki jogurtowe
Zupa gulaszowa
Najprostsze świąteczne cias...
Kurczak nadziewany kurkami ...

Więcej zszywek ze źródła

ilekcal.pl

Pieczarki w aromatycznym so... Sałatka z selera naciowego
Hope_1

Hope_1 od kwiatka_platka

Dodane 18.05 o 19:19 z

ilekcal.pl

Obserwuj

Pieczarki w aromatycznym sosie.


Składniki
Pieprz czarny
500.00 gramów Pieczarki
3.00 gramów Czosnek (1 ząbek)
Sól
150.00 gramów Cebula
4.00 gramów Suszona bazylia (1 łyżeczka)
20.00 gramówOlej rzepakowy Wyborny (2 łyżki)
1.50 gramów Cukier (pół łyżeczki)
250.00 gramów Woda (200ml do sosu + 50ml do zagęszczenia)
8.00 gramów Mąka pszenna (do zagęszczenia sosu)
4.00 gramów Suszona papryka słodka (1 łyżeczka)
4.00 gramów Suszony tymianek (1 łyżeczka)
3.00 gramów Acentino Rosso - Ocet z czerwonego wina (1 łyżka, możemy zastąpić octem z białego wina)
10.00 gramów TaoTao Sos Sojowy (2 łyżki)

Przygotowanie:
Pieczarki dokładnie umyć, osuszyć. Jeśli są małe to możemy pozostawić je w całości. Jeśli będą większe to kroimy na ćwiartki lub połówki.
Czosnek oraz cebulę obieramy z łupinek. Następnie kroimy cebulę w kostkę, a czosnek drobno siekamy.
Przygotowujemy patelnię, rozgrzewamy na niej dwie łyżki oleju. Gdy olej będzie już gorący wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Następnie dodajemy czosnek i smażymy przez pół minuty. Wrzucamy na patelnię pieczarki.
Gdy pieczarki zmniejszą swoją objętość dodajemy pieprz, sól, cukier, bazylię, tymianek oraz słodką paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni. Dodajemy sos sojowy i ocet winny, dusimy przez 1-2 minuty, potem dodajemy szklankę wody, mieszamy i ponownie dusimy. Gdy całość zacznie wrzeć rozrabiamy mąkę w 50 ml wody, wlewamy do pieczarek i dokładnie mieszamy, by powstał gładki sos. (Jeśli konsystencja sosu nam nie odpowiada, lubimy bardziej gęsty możemy dodać więcej mąki, lub odwrotnie.) Na koniec doprawić do smaku.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY