Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Gotujemy

Ciasto czekoladowe :-D
Ciasto francuskie z kurczak...
Deser z bezów, masy kajmako...
Malinowa pychota z budyniow...
Tort Rocher
Szybki Trzy Bit
KRUCHY TORT KRAKOWSKI staro...
Ciasto francuskie z kurczak...
Ciasto Marysieńka
Zapiekane naleśniki z szynk...
zdrowe-placuszki-brokułowe-...
Krokiety szpinakowe Mogą by...
Kurczak w chrupiącym cieści...
Skrzydełka z kurczaka ala KFC
Makaron ze szpinakiem i sos...
Składniki: * 500ml mleka 2%...
Składniki 6 plastrów schabu...
Bomby serowo-czosnkowe Skla...
Ciasto snikers
tort z miodowym kremem bezg...
Naleśniki ze szpinakiem, fe...
PIERNIKI NA CHOINKĘ
Przyjemność i Brandy Snaps
Kotleciki siekane Składniki...
Domowe zapiekanki "Prz...
Składniki na około 14 choin...
Obserwuj profil
natalka414

natalka414 od sylwia2137

Dodane 28.10 o 13:29
Przypięte po raz pierwszy przez sylwia2137
 409
Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub z indyka) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 5 jajek Tymianek, papryka słodka, sól, pieprz Sposób przygotowania Zobacz, jak zrobić pyszną pieczeń rzymską z jajkiem! 1. Do miski wbij jedno surowe jajko. 2. Dodaj do niego mięso mielone, bułkę tartą, oraz przyprawy. 3. Pozostałe jajka ugotuj na twardo. 4. Posiekaj cebulę w drobną kostkę. 5. Cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek dodaj do mięsa. Wyrób rękami całość na jednolitą masę. 6. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. 7. Wyłóż keksówkę papierem do pieczenia. 8. Na jej dnie umieść jedną trzecią masy mięsnej. 9. Obierz ugotowane jajka, obetnij z nich spód i czubek, tak, żeby odsłoniły się żółtka. Jajka umieść w foremce na mięsie, na środku, w rzędzie. 10. Dodaj resztę mięsa, tak aby przykryć jajka ze wszystkich stron. 11. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 50 minut. 12. Można jeść na ciepło, jako główny składnik obiadu, jak również na zimno, na przykład na kanapkach.

Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego, wieprzowo-wołowego lub z indyka) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 5 jajek Tymianek, papryka słodka, sól, pieprz Sposób przygotowania Zobacz, jak zrobić pyszną pieczeń rzymską z jajkiem! 1. Do miski wbij jedno surowe jajko. 2. Dodaj do niego mięso mielone, bułkę tartą, oraz przyprawy. 3. Pozostałe jajka ugotuj na twardo. 4. Posiekaj cebulę w drobną kostkę. 5. Cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek dodaj do mięsa. Wyrób rękami całość na jednolitą masę. 6. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. 7. Wyłóż keksówkę papierem do pieczenia. 8. Na jej dnie umieść jedną trzecią masy mięsnej. 9. Obierz ugotowane jajka, obetnij z nich spód i czubek, tak, żeby odsłoniły się żółtka. Jajka umieść w foremce na mięsie, na środku, w rzędzie. 10. Dodaj resztę mięsa, tak aby przykryć jajka ze wszystkich stron. 11. Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 50 minut. 12. Można jeść na ciepło, jako główny składnik obiadu, jak również na zimno, na przykład na kanapkach.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY