Więcej zszywek z tablicy

domowy wyrób wędlin

Rillettes de porc

1 kg wie...
Szynka z indyka
Salceson domowy
Pieczona karkówka w sosie m...
Domowa szynka z szynkowara ...
GĘSI PASZTET
2200 g mięsa z...
Galantyna z kurczaka z szyn...
biała kiełbasa
domowy schab na kanapki
Sch...
kiełbasa w słoiku czyli dom...
Mielonka turystyczna ze sło...
boczek z szynkowara
 składn...
Schab z pończochy suszony
W...
Paprykowa kiełbasa słoikowa...
Szynka cebulowa na kanapki ...
Szynka pieczona w niskiej t...
Świąteczna szynka pieczona ...
piersi kurczaka pieczone w ...
Noworoczna golonka na zimno...
schab z pończochy
BIAŁA KIEŁBASA W SŁOIKACH Z...
SCHAB GOTOWANY

Składniki:
...
szynka gotowana

Więcej zszywek ze źródła

wposzukiwaniuslowlife.blogspot.com

Pieczona karkówka w sosie m... Maść z tłuszczu gęsiego z ż... Domowa szynka z szynkowara ... Bułki pieczone metodą solno...

Pieczona karkówka w sosie musztardowym


1 kg schabu karkowego
sos:
1 łyżka musztardy (najlepiej domowej, np. takiej albo takiej)
1 łyżeczka ziaren kolendry lekko zgniecionych w moździerzu
1 łyżeczka ziaren pieprzu lekko zgniecionych w moździerzu
3 łyżki oliwy
1 łyżka ziół prowansalskich
sól

Składniki sosu dokładnie wymieszać, aby musztarda połączyła się z oliwą. Można dodać więcej musztardy, ale moja musztarda domowa jest tak piekielnie ostra, że gdybym dodała więcej, byłby bunt na pokładzie:-). Marynatą posmarować mięso ze wszystkich stron. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 st. C przez ok. 1,5-2 godziny pod przykryciem (większy kawałek mięsa dłużej). Najlepsze pieczone mięso (zdaniem moich mięsożerców) powstaje w glinianym garnku - wtedy włożyć namoczony wcześniej garnek do zimnego piekarnika i piec (przykryty) od nagrzania też ok. 1,5-2 godziny.

Polubili: listek1234
Zszywka przypięta także na tablicach:
pieczenie i inne wyroby mięsne
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: