Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

Ciasto kruche ze śliwkami i... Sernik na zimno z malinami GOŁĄBKI NA SPOSÓB CHIŃSKI
Z... ZUPA KREM Z PORA I JABŁKA Filety z kurczaka w sosie z... Makaron z łososiem wędzonym... ZWIJANE PALUCHY PIZZOWE Z S... Quesadilla

Składniki
4 por... zapiekanka

Składniki
4 por...
wiedzmanna

wiedzmanna

Dodane 12.07 o 11:58 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

Pieczone talarki cukinii

w chrupiącej posypce



mąka migdałowa
Składniki
1 - 2 porcje

1 cukinia około 500 g
szczypta soli
3 łyżki oliwy extra vergine
6 łyżek tartego parmezanu (lub grana padano lub Bursztyna)
4 łyżki zmielonych migdałów bez skórek lub bułki tartej
1 łyżeczka suszonego oregano

Dodaj notatkę
Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 230 stopni. Cukinię pokroić na plasterki o grubości około 3-5 mm. W misce wymieszać tarty ser, bułkę tartą lub mielone migdały oraz suszone oregano.
Cukinię oprószyć solą morską, wysmarować oliwą, obtoczyć w posypce, ułożyć w formie żaroodpornej lub na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Piec przez około 15 - 20 minut na złoty kolor. Podawać ze śmietaną lub/i ketchupem, świeżym tymiankiem.

Propozycja podania

Kwaśna śmietana (200 g) posypana oregano i płatkami chili, domowy ketchup, świeży tymianek.

Polubili: zszywkaiwka perla4
Zszywka przypięta także na tablicach:
sałatki Jedzenie Pyszności Przepisy +3 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY