Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

DESER Z BEZAMI

Składniki:
...
Deser Bogów

- mały jogurt ...
Może komuś się przyda
Zapiekane naleśniki z kurcz...
Oczyszczanie organizmu. Chy...
roladki z tortilli z tuńczy...
Sałatka gyros

Składniki:

...
Faszerowana Bagietka na Cie...
ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ...
Kojarzycie rollsy z Pizza H...
placuszki brokułowe... 
pot...
MUFFINKI KAKAOWO-SEROWE

Sk...
Sałatka z serem i pieczarka...
Sałatka gyros z chipsami o ...
Warstwowa sałatka z kurczak...
Sałatka z tuńczykiem i chip...
Składniki na biszkopt:

150...
Składniki (na 9 sztuk):
cia...
Nowość :)
Magiczne ciasto

Składniki:...
zawijaski w bekonie-
przepy...
Sałatka z kurczakiem, grana...
Tarta czekoladowa na kokoso...
Puszysty fit sernik jogurto...
Składniki (wyszła mi 1 więk...
Pierniczki jak z Kopernika ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 12.12 o 12:54
Obserwuj
Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne

Składniki

- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 czubata łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 25g świeżych drożdży
- 40g miękkiego masła

Przepis

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne


Składniki

- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 czubata łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 25g świeżych drożdży
- 40g miękkiego masła

Przepis

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
owieczka126p
siaska080708
Sunny363
mmk611
chyba96
chrupka
Raksha_
m0niqe
chicaalocaa
Elizabeth99

oraz 126 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY