Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
PALUCHY CZOSNKOWO-SEROWE.

...
Sposób przygotowania

2 szk...
Składniki:

2/3 szklanki mą...
Sałatka jajeczna z selerem ...
Składniki:

1 torebka ugoto...
Pychotka
Bruschetta z łososiem wędzo...
Tarta z owocami lata i muse...
Wiosenne sałatki
Szybki deser :)
  



ZAPOMNIANY DESER 

S...
Deser z galaretki na Walent...
Składniki:

1 1/3 szklanki ...
Galaretka kawowo-czekoladow...
CIASTO Z RURKAMI BEZ PIECZE...
Zupy krem :)
Tarta Capriciosa 

Tarta:
-...
Dla znudzonych kanapkami z ...
Przepis na: Naleśnikowa sza...
DESER Z BEZAMI

Składniki:
...
Deser Bogów

- mały jogurt ...
Może komuś się przyda
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 12.12 o 12:54
Obserwuj
Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne

Składniki

- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 czubata łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 25g świeżych drożdży
- 40g miękkiego masła

Przepis

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Pierniczki jak z Kopernika – miękkie i pulchne


Składniki

- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 czubata łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 25g świeżych drożdży
- 40g miękkiego masła

Przepis

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, sodą i przyprawą do piernika. Miód podgrzać z masłem do rozpuszczenia, następnie dodać drożdże. Całość wymieszać. Do suchych składników dodać płynne razem z jajkiem. Wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować (w razie potrzeby podsypać odrobiną mąki) na ulubioną grubość (grubsze są bardziej miękkie), wycinać foremkami dowolne kształty. Piec około 10 – 15 minut (lepiej nie piec zbyt długo, bo twardnieją) w piekarniku nagrzanym do 190°C.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
aniulka81
nisy101
nina21107
chicaalocaa
patyczek0
kamilajach
fragola007
Toys4Boys
keepcalmandsmile
iwona1232

oraz 125 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY